VIDEO  Fenomenalni Olić u 92. minuti srušio United!

Manchester U, Bayern, Ivica Olić, Ivica Olić, Ivica Olić, Ivica Olić, nogometaš, Njemački mediji, Ivica Olić

 Lyonu je sa 3:1 pripao prvi dio 'bitke za Francusku' protiv Bordeauxa.  Prvak Engleske u Münchenu nije mogao ni sanjati bolji početak prvog četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka protiv Bayerna.

Nakon samo minutu igre Martin Demichelis je kod korner zastavice napravio prekršaj na Naniju. Portugalac je izveo slobodan udarac, a Demichelis, koji je trebao paziti na Waynea Rooneyja, poskliznuo se u ključnom trenutku te je najbolji strijelac Premiershipa s lakoćom matirao Bayernovog vratara Butta zabivši svoj 33. gol ove sezone.


Olićev pogodak za 2:1 nakon kojeg je dobio žuti karton zbog skidanja dresa


United je zaprijetio i u 16. minuti kada je pobjegao Rooney kojeg je ipak blokirala obrana Bavaraca, dok je Nani u nastavku akcije pucao pokraj gola.



Gostujući golman Van der Sar je prvu intervenciju imao u 21. minuti nakon udarca Francka Riberyja, dok je šest minuta kasnije Ivica Olić, koji je igrao od prve minute, propustio veliku šansu kada je Altintop pucao, no napadaču hrvatske reprezentacije je na par metara od vratiju lopta prešla preko noge.

  • PIXSELL
  • Rooney je i u Münchenu dokazao da je jedan od najopasnijih svjetskih igrača, no na kraju utakmice je ipak bio tužan...

U 33. minuti je udarac iz daljine oprobao je Danijel Pranjić, ali Van der Sar je, uz sitne probleme, ipak ukrotio loptu, dok je u 39. minuti Rooney nevjerojatno propustio opet zabiti i povećati vodstvo svoje momčadi. Primio je loptu u srcu domaćeg šesnaesterca i potpuno neometan pucao, ali je vratar Butt nogom spasio Bayern od novog gola.

Prvo veliko uzbuđenje u drugom poluvremenu probuđeni Bayern je režirao u 72. minuti. Pranjić i Müller su sve pripremili za Olića koji je pucao, ali je Van der Sar odbio u korner.

Ipak, nizozemski vratar je kapitulirao u 77. minuti kada je Franck Ribery izveo slobodan udarac, a lopta se na putu do gola odbila od Rooneyja i prevarila Van der Sara.



Raspoloženje i rezultat Bavarcima je skoro pokvario Nemanja Vidić, koji je u 83. minuti zatresao gredu, no zato je u drugoj minuti sudačkog dodatka opet zabljesnuo Ivica Olić, koji je projurio kroz trojicu igrača Manchestera i plasirao loptu pored Van der Sara za veliku pobjedu nad engleskim prvakom uoči uzvrata na Old Traffordu sljedeće srijede.

Lyon - Bordeaux 3:1 (2:1)
Lyon. Stade de Gerland. Gledatelja: 40.000. Sudac: Felix Brych (Njemačka). Strijelci: 1:0 - Lisandro (10), 1:1 - Chamakh (14), 2:1 - Bastos (32), 3:1 - Lisandro (77-11m).
Lyon je došao do prednosti u 10. minuti kada je branič Sane loše 'počistio' situaciju ispred Bordeauxovog gola te je loptu poslao do Mathieua Bodmera, čiji je udarac Lisandro Lopes skrenuo u gostujuću mrežu.



Gosti su izjednačili samo četiri minute kasnije kada je Gorcuff nabacio s desne strane, a Marouane Chamakh između dva braniča glavom zabio za 1:1.



Lyon je Bordaux ponovno slomio u 32. minuti kada se Lisandro probio po lijevoj strani i ubacio za Michela Bastosa, koji je bez problema prevario vratara Carrasa.



Domaćin je vrijednu zalihu uoči uzvrata stekao u 77. minuti kada je Cissokhov udarac u šesnaestercu rukom blokirao Chalme, a Lisandro Lopez je s bijele točke bio nepogrešiv.

Uzvratne utakmice između Manchester Uniteda i Bayerna, odnosno Lyona i Bordeauxa igraju se 7. travnja.

Net.hr