VIDEO  Fantastični Cacau srušio i Eintracht

Izostankom nastupa onih najboljih u subotu poslijepodne, najviše je njemačke pažnje privukao dvoboj Stuttgarta i Eintrachta, momčadi koje u dobroj formi traže svoje mjesto na europskoj pozornici iduće sezone.

Mreže su mirovale 39 minuta, a potom je uslijedio brzopotezni vatromet koji je odlučio utakmicu. Dugačku akciju gostiju okončao je neometani Benjamin Köhler, no samo dvije minute poslije poravnao je tko drugi nego Cacau, čovjek koji ne zna prestati zabijati.

Svoju je ubojitost dokazao još jednom prije odlaska na odmor, fenomenalnim zgoditkom iz daljine za, pokazalo se, konačnih 2:1 i još jednu pobjedu u eri Christiana Grossa na klupi.

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić vratio se u Berlin i sa svojim novim suigračima odnio Herthi sva tri boda. Demba Ba pogodio je u 35. minuti za vodstvo Hoffenheima, a u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što domaćini nisu realizirali šanse za poravnanje, sudbinu berlinskog sastava zapečatio je Vedad Ibišević.

Werderu je posao u Mainzu nepotrebnim isključenjem već u 13. minuti olakšao Florian Heller. Međutim, zgoditak Tima Borowskog anulirao je Aristide Bance na samom kraju poluvremena te su gosti iz Bremena morali ponovno pritisnuti. Brojčanu prednost iskoristio je austrijski stoper Sebastian Prödl početkom nastavka te se Werder petoplasiranoj Borussiji primaknuo na samo bod zaostatka.

Neodlučenim ishodima svjedočili su gledatelji u Bochumu i Mönchengladbachu. Nürnberg je odigrao "nulu", dok Freiburg nije uspio očuvati prednost koju im je glavom donio Papiss Demba Cisse. Na vrlo sličan način poravnao je Raul Brouwers dvadesetak minuta prije kraja.

sportnet.hr