VIDEO  Eduardo izazvao kaos u Donjecku!

Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Eduardo da Silva, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Eduardo da Silva, Zdravko Mamić, Darijo Srna, eduardo, Eduardo da Silva, Liga prvaka, Eduardo da Silva, eduardo vatreni, Darijo Srna
Konačno je sve i službeno okončano s Eduardovim transferom u Šahtar. Na stadionu ga je dočekalo nešto više od 3.000 navijača, a Dudu je stigao u društvu Darija Srne, ikone ukrajinskog kluba.



"Vrlo sam sretan što sam došao ovamo. Na prvi dojam, Donjeck je prekrasan grad, vrlo sličan Zagrebu", rekao je hrvatski reprezentativac za internetske stranice kluba, prenose SN.

"Šahtar se za mene interesirao još prije tri godine. Zato mi je drago što sam danas ovdje. Radi se o jednom od najboljih klubova u Europi. K tome, tu je moj dobar prijatelj Darijo Srna, koji mi odavno u šali govori da će me dovesti u Šahtar. Napokon se dogodilo", dodao je Eduardo, kojeg su Ukrajinci dočekali kao pravu zvijezdu.

  • AFP
Što se tiče prilagodbe na novu sredinu, ne bi trebao imati većih problema. Osim kolege iz reprezentacije u Šahtaru igraju i "Iako će mi trebati vremena za prilagodbu, mislim da mi to ipak neće biti teško - što zbog Srne, što zbog prisutnih Brazilaca. Siguran sam da će sve biti u redu".

  • shakhtar.com
Hrvatski napadač također je dodao kako se nada novom početku u Ukrajini. Ozljeda je, kako kaže, iza njega i nada se uspješnom nastavku karijere u Donjecku.

"Ozljeda je iza mene. Psihički sam, kao i fizički, spreman. Igrao sam nakon toga u Premiershipu, tako da nemam problema te prirode. Moj je jedini problem u ovom trenutku kako se čim prije pripremiti za nastupe u ukrajinskom prvenstvu", zaključio je Dudu.


Net.hr