VIDEO  Dvadeset godina od neodigranog derbija Dinamo - Zvezda

Umjesto nogometnog spektakla na maksimirskom stadionu došlo je do divljanja gostujućih navijača nakon čega su Bad Blue Boysi probili ogradu na sjevernoj tribini stadiona i sukobili se s policijom koja je pasivno promatrala divljanje Delija.

Izgredi su započeli kada su srpski huligani pod vodstvom Željka Ražnjatovića - Arkana počeli uništavati južnu tribina, a potom i napali gledatelje. Tadašnja milicija nije reagirala, pa su Bad Blue Boysi srušili ogradu i utrčali na travnjak gdje je nastao kaos.
Milicija je uzvratila upotrijebivši pendreke, suzavac, te vodeni top. U sveopćem metežu, dok se većina igrača oba sastava povukla u svlačionice, tadašnji kapetan Dinama, Zvonimir Boban je krenuo braniti navijače. Kada ga je jedan od "plavaca" udario pendrekom, Zvone mu je uzvratio skočivši mu nogama u trbuh. Zbog toga je Boban kažnjen s devet mjeseci neigranja, a izbornik Ivica Osim nije ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Italiju.

Utakmica nikada nije odigrana, a neredima je ozlijeđeno oko 200 osoba, no srećom nije bilo mrtvih.
Bad Blue Boysi će u četvrtak bojkotirati obilježavanje 20. godišnjice neodigrane utakmice s Crvenom zvezdom, te utakmicu posljednjeg kola Prve HNL Dinamo - Karlovac. Položit će vijence na spomenik poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu podno zapadne tribine, no utakmicu će propustiti u znak prosvjeda, zbog kako navode policijske brutalnosti i prekoračenja ovlasti na nedavnoj utakmici s Hajdukom.

                                                   

hina