VIDEO  Bolesni Manchester razbio Modrića i suigrače!

Engleska liga, Manchester U, Tottenham
Prvo poluvrijeme na rasprodanom Old Traffordu nije ponudilo spektakl, Manchester je napadao, Tottenham prijetio iz rijetkih kontranapada, a izrazite prilike brojale su se na prste jedne ruke. Za domaćine je najbolju propustio Dimitar Berbatov u 29. minuti kada je iz neposredne blizine pucao u dobro postavljenog Gomesa.

Na drugoj strani, najbolji šansu za goste imao je Luka Modrić, koji se na vrhu domaćeg šesnaesterca sjajno oslobodio čak trojice čuvara, ali je potom pucao vrlo loše.

Treba reći da su već u prvom poluvremenu dvojica domaćih igrača osjetila slabost. Vratar Edwin van der Sar je čak trebao biti zamijenjen, ali mu se stanje popravilo. I Patrice Evra je u jednom trenutku pokleknuo, čak i povraćao na terenu, no nastavio je igrati.



U drugom dijelu smo gledali puno bolji nogomet, a počelo je prilikom Rusa Romana Pavljučenka. Potom je zicer imao i Berbatov, da bi samo minutu kasnije Van der Sarovu budnost provjerio Wilson Palacios udarcem s 20-tak metara.

U 57. minuti Assou-Ekotto je u svom kaznenom prostoru prekršajem zaustavio Evru i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je iskusni kapetan domaćih Ryan Giggs.



Tottenham je odgovorio za desetak minuta i golom kapetan Ledley Kinga nakon kornera vratio se u utakmicu. Imali su gosti iz Londona nakon toga nekoliko dobrih situacija da do kraja nokautiraju United, ali su previše komplicirali i kazna je stigla u samoj završnici susreta.



Ferguson je sve bacio u napad, uveo i mladog talijanskog napadača Federica Machedu, a ovaj mu se odužio sjajnom asistencijom za strijelca Nanija u 80. minuti. Portugalac se sjurio u šesnaesterac gostiju i savršenim udarcem prebacio Gomesa.



Točku na 'i' velike pobjede Manchestera stavio je Giggs iz drugog jedanaesterca u 88. minuti nakon što je prethodno Palacios na Naniju napravio prekršaj za najstrožu kaznu.

  • AFP
  • Majstorija junaka utakmice Nanija vratila je u život Manchester United

U sudačkoj nadoknadi je na travnjak pao i Nani, držao se za trbuh te pokušavao izbaciti iz sebe 'ono što ga je mučilo'. Čini se da su se Fergusonovi igrači zarazili uoči ovog dvoboja, ali to ih ipak nije koštalo vitalnih bodova u borbi za naslov prvaka.

Luka Modrić je odradio cijeli susret i bio jedini igrač s idejom u veznom redu Spursa, dok Vedran Ćorluka i teško ozlijeđeni Niko Kranjčar nisu bili u Redknappovim planovima za ovaj susret.

Ovim trijumfom United je stekao dva boda više od Chelsea, koji je u nedjelju na Stamford Bridgeu dočekuje Stoke City.


Net.hr