Vidačak: Policija glavni krivac za nerede

Predsjednik Zrinjskog, Ante Vidačak od nas je saznao za kaznu koju je njegovom klubu jučer izrekla Disciplinska komisija NFSBiH. Bio je iznenađen i razočaran:

"Pet utakmica i 10 000 konvertibilnih maraka? Hohoo, pa to je stvarno ispod svakog nivoa. Zaista je nekorektno, ali šta možemo sad? Opet ću ponoviti da smo mi učinili sve što je u našoj moći prilikom organizacije meča. Osigurali smo broj zaštitara koje je zahtjevala PU Mostar, ali i osigurali sve ostale uvjete koje su tražili. Oni su glavni krivac za nerede. Najlakše je nekulturno staviti cigaretu u usta, ruke u džepove i sa strane promatrati meč," kazao je predsjednik Zrinjskog te nastavio:

"Mislim da je nekome podobro stalo da nas odmakne od samog vrha. Od danas je to kao dan jasno. Čim dobijemo zvaničan papir naravno da ćemo se žaliti. Osim toga moram kazati da je nekorektno da se Zrinjski kao klub u medijima etiketira kao glavni krivac za sve. Neka se o svemu kaže istina. Neka kažu zbog čega je Zrinjski kriv za nerede, neka kažu šta smo to mogli još poduzeti, a da nismo poduzeli kako bi se divljanje huligana spriječilo? Mi smo kao klub izašli u javnost i osudili ponašanje našeg Mile Pehara, a neka iz Veleža kažu zašto oni nisu isto učinili po pitanju Damira Rovčanina, koji je, jasno se na snimku vidi, udarao našeg navijača."

Vidačak je također reagirao na izjavu glasnogovornika PU Mostar, Srećka Bošnjaka koji je u svojoj izjavi za TV1 jučer gotovo svu odgovornost prebacio na Zrinjski:

"Ne mogu da vjerujem. Neka se dotični gospodin izjasni zbog čega je ispred naših najvatrenijih navijača stajalo svega nekoliko policajaca. Pa ni jednog psa nije bilo, a da su bila svega dva ili tri tvrdim da do nereda ne bi došlo."

Scsport.ba