Vernes Selimović: Iz Mostara nosim lijepe uspomene

Najveći dio profesionalne karijere proveo je nastupajući za Zrinjski, a nastupajući za sarajevski sastavu u posljednje dvije sezone, razvio se u jednog od najvažnijih igrača u postavci menadžera Amara Osima. U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba govorio je o Kup dvomeču i sjećanjima na svoj bivši klub.

''Igraće se dvije utakmice i oba tima imaju šanse za prolaz. Nama će cilj biti zabiti gol više u prvom meču, ako bismo pobijedili s dva gola razlike bez primljenog pogotka, imali bismo vrlo dobru situaciju'', smatra univerzalac bh. prvaka koji je u Mostaru nastupao od 2007. do 2011. godine.

''Nikada neću zaboraviti taj period. Imali smo odličan tim, igrali sjajan nogomet, osvojili Kup i prvenstvo BiH. Bilo je nezaboravno i uvijek se radujem kada igram protiv Zrinjskog. Kada sam odlazio iz Mostara, rastali smo se korektno i zaista o svom bivšem klubu ne mogu reći ništa loše. Pratim ih i sada redovno, primijetio sam da imaju snažan kolektiv i sigurno će biti težak protivnik.''

Njegov nastup u predstojećem meču s Borcem je neizvjestan zbog povrede.
''Bio sam na pregledu i ne znam da li ću biti spreman. Riječ o ozljedi tetive koja iziskuje nekoliko dana mirovanja. Nadam se da ću igrati'', kaže za kraj razgovora Vernes Selimović, koji je nedavno produžio vjernost klubu s Grbavica.

E.A., Radiosarajevo.ba