FOTO  Velika pobjeda Zrinjskog nad Slobodom u Tuzli

HŠK Zrinjski, FK Sloboda

U okviru 10. kola PL BiH HŠK Zrinjski je gostovao na Tušnju kod Slobode.

Uoči utakmice Plemići su bili veliki favoriti u ovoj utakmici, dok su se domaći nadali da mogu iznenadti Zrinjski.

Momčadi su istrčale u sastavima:

FK Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Uzelac, Pršeš, Bekrić, Livančić, Ristić, Bekić, Martelat, Mujagić.

HŠK Zrinjski: Brkić, Gojković, Čurjurić, Čirjak, Kunić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Kadušić, Govedarica. Još su igrali Lendrić, Mandić i Čoko.

Sukladno najavama Zrinjski je bio puno bolji na otvaranju susreta. Plemići su imali ogroman posjed, a najopasniji pred vratima Lakića bili su nogometaši Zrinjskog nakon prekida. Najbolju prigodu za vodstvo Zrinjski je imao nakon udarca iz kuta, kada je sjajan udarac Barbarića ukrotio Lakić.

Uzvratio je Mujagić nakon sjajne asistencije Bekrića, ali je traljavo šutirao. Zrinjski je nakon toga pokušavao preko Barbarića i Gojkovića, ali se rezultat nije mijenjao do 41. minute kada su Plemići poveli iz kaznenog udarca. Siguran je bio Rustemović, a kazneni udarac je sviran nakon prekršaja nad Govedaricom.

Tek što je počeo drugi dio Zrinjski je povećao vodstvo preko Gojkovića. Nakon toga Sloboda vrši mini pritisak koji nije donio ništa dobroga po njih, a s druge strane Kunić ne koristi sjajnu prigodu.

Zrinjski je do 0:3 došao nakon sjajnog solo prodora Čurjurića koji je sam efektnim udarcem zatresao mrežu Slobode. Domaći su mogli smanjiti rezultat iz kaznenog udarca u 75 minuti, ali je udarac Prseša sjajno zaustavio Brkić.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio veliku pobjedu.