Veliki Zrinjski i sjajne mlađe kategorije za 20 godina Ultrasa

zrinjski-široki
Klub koji je ukinuo komunistički režim zbog hrvatskog predznaka digao se iz pepela i postao brand prepoznatljiv u cijelom nogometnom svijetu. Plemići su u novojoj povijesti osvojili dvije titule prvaka i jedan Kup BiH, a ove godine su u igri za oba pokala. Renesansa Zrinjskog počela je doalskom na čelo kluba novih ljudi, predsjednika Raspudića, ali prije svega dvojice zaljubljenika u Zrinjski Martinovića i Šulente. Njihovim dolaskom Zrinjski je došao na jedan puno veći nivo i zakoračio ka krovu domaćeg nogometa gdje mu i jeste mjesto.

I omladinska škola Zrinjskog grabi velikim koracima prema naprijed. Juniori su na vrhu ljestvice i jednom nogom u finalu Kupa BiH. Pioniri su također neprikosnoveni u svojoj kategoriji, a pri vrku su i kadeti i predpioniri. Sve ovo teško bi bilo ostvarivo da nije Dragana Perića i trenera iz omladinske škole.

Da ove riječi nisu samo obične floskule pokazuje tjedan iza nas u kome su sve kategoije Zrinjskog ostvarile pobjede u svojim natjecanjima. Naravno ona najveću je ostvario prvi tim koji je u veličanstvenoj atmosferi pred preko 10.000 gledatelja svladao Široki i tako zasjeo na čelo Premijer lige BiH.

Ništa manje vrijednija, ali ni veličanstvenija nije ni pobjeda juniora koji su svom direktnom protivniku za vrh ljestvice Željezničaru utrpali šest pogodaka, a samo par dana ranije u polufinalu Kupa BiH svladali su Jedinstvo sa velikih 3:0. Da ovaj tjedan bude jedan od najuspješniji pobrinuli su se i kadeti Plemića koji su svladali Željezničar 1:0 i tako nastavili pobjedonosni niz.

Ne smijemo zaboraviti ni one najmlađe koji su budućnost Zrinjskog, a oni su u svojim utakmicama deklasirali svog protivnika s čak 15 pogodaka u mreži. Predpioniri su slavili 9:0, a pioniri 6:0 na gostovanju kod Bjelopoljca.

Šlag dolazi na kraju, a to su Ultrasi koji ovih dana slave svoj 20 rođendan. Ove igre i pobjede Zrinjskom za sada su im najveći poklon za obljetnicu, a još veću u obliku pokala očekuju do kraja sezone.

Snaga Zrinjskog je zajedništvo svih ovih gore nabrojanih.

HERCEGOVINA.info