FOTO  Veliki uspjeh HMNK Stolac

HMNK Stolac, Marko Raguž

O klubu i nastanku popričali smo sa trenerom Markom Ragužem.

Sve je krenulo čisto radi druženja i radi stvaranja pozitivnog ozračja među djecom u gradu Stocu - ističe Raguž.

Kakav vam je bio početak?

Početak je bio težak i prvi rezultati su bili su jako loši, većinom smo služili za „popravljanje" gol razlike. Međutim nismo previše marili za to jer smo bili uporni u namjeri da kroz treninge djecu učimo osnovama nogometa. Kada se sve to posložilo - mjesta u ekipi, timski rad i upornost, dolazilo je vrijeme za nas''

Nakon uigravanja uslijedilo je nekoliko jakih turnira, kakvi su bili rezultati?

Uslijedilo je nastupanje na jakom međunarodnom turniru u Trebinju u konkurenciji ekipa iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Crne Gore. Odigrali smo odlično i osvojili smo drugo mjesto.

Nakon toga uslijedili su turniri u Opuzenu, Pločama, Metkoviću, Mostaru, Čitluku i još mnogo drugih gdje naša djeca nižu uspjehe. Osvojili smo 10 turnira.

Velika potpora su vam i roditelji?

Želio bi posebno ovom prilikom istaknuti da su roditelji velika podrška i potpora koji cijene naš rad i pomažu nam u svakoj prilici.

Proteklih tjedana u organizaciji Omladinske Škole HŠK Zrinjski igrana je Hej liga u11 u kojoj ste domirinali i zasluženo osvojili prvo mjesto. Kako ste zadovoljni?

Na odigranoj Hej ligi u-11 u Mostaru, osvojili smo prvo mjesto. Ostat će nam zauvijek u sjećanju jer smo ostvarili skor od 11 pobjeda i jedan neodlučen rezultat sa gol razlikom 43:3. Savladali smo velike i jake ekipe kao što su Zrinjski, Tomislavgrad... Turnir je vrhunski organiziran i sve pohvale domaćinu. Ovo je ogroman uspjeh za nas, i veliki poticaj za daljni rad.

Na kraju trener Raguž nije zaboravio možda i najveću potporu:

Ovaj uspjeh želim posebno posvetiti svojoj curi Marini Bajić koja mi je velika podrška u svemu!

 

hercegovina.info