Veliki posao pred Gabeljanima

Među njima se, međutim, ne spominju klubovi iz nižih liga. U Prvoj ligi RS-a Kozara iz Gradiške je već četiri kola prije kraja prvenstva osigurala nastup u višem rangu, dok je u okviru Prve lige FBiH gabelski GOŠK veliki favorit za plasman u elitu.

- Bili smo u Sarajevu kako bismo iz Saveza dobili odrednice o tome što nam je raditi. Kako sam i ranije govorio, najveći problem će biti stadion, dok 90 posto drugih uvjeta već ispunjavamo i nećemo imati problema s tim, kaže predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović. Komisija za stadion je najavila svoj skori dolazak u Gabelu kako bi dala smjernice za Podavalu.

- Očekujemo ih između 15. i 20. svibnja kada bi nas trebali upoznati s detaljima onoga što trebamo napraviti kako bismo zadovoljili sve uvjete. Osnova je to da moramo završiti tribinu i osigurati 3000 sjedećih mjesta, govori Pavlović.

Radovi na novoj tribini stadiona Podavala su inače započeti još prije nešto više od dvije i pol godine, ali je nastankom financijske krize sve zaustavljeno.

Kako su i ranije najavili, Gabeljani će kao rezervni stadion za Premier ligu prijaviti širokobriješku Pecaru.

- Međutim, sve ćemo uraditi kako bismo osigurali sredstva s kojima bismo riješili pitanje stadiona u Gabeli. Naša procjena je da sve možemo završiti za mjesec i pol dana kada dođemo do financija. Dakle, na ljeto, između dvije sezone, imamo vremena ispuniti sve uvjete. U svakom slučaju, na terenu se ništa neće raditi prije nego završi tekuća sezona, napominje Pavlović.

Pred Gabeljanima je, ukoliko i teoretski osiguraju sezonu u društvu najboljih, prvo težak posao iznalaženja sredstava za stadion i ispunjenje uvjeta za licencu, a zatim i za sudjelovanje u natjecanju koje ipak zahtjeva veće financijske izdatke.

- Očekujemo da će nam trebati 20 do 30 posto više novca nego u Prvoj ligi FBiH. Međutim, u elitnom, atraktivnijem natjecanju se nadamo i boljem odzivu sponzora, izjavio je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović. Er. B.

Pred mečevima odluke

Pet kola do kraja natjecanja u Prvoj ligi FBiH GOŠK na prvoj poziciji ima prednost od šest bodova spram Čapljine i Jedinstva, a Gabeljanima slijede susreti s oba ova suparnika. Već iduće srijede u okviru 27. kola će na Podavali gostovati Bišćani, dok će u posljednjem susretu sezone GOŠK nastupiti na čapljinskim Bjelavama.

- Nama je sada najvažnije iduće gostovanje u Konjicu, gdje imamo dobre šanse kod pretposljednjeg na ljestvici. Osim toga, sada nam se otvara prilika i u Živinicama, jer je Slaven na pragu napuštanja ovog ranga, napomenuo je Pavlović.

Izvor: Dnevni list