FOTO  Velika pobjeda Širokog na gostovanju kod Željezničara

NK Široki Brijeg, FK Željezničar

U posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige BiH na Grbavici su se sastali FK Željezničar i NK Široki Brijeg. Na utakmici je nazočilo oko 4000 navijača.

Momčadi su istrčale u sastavima:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Štilić, Bogičević, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Osmanković.
NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Matić, Barišić, Ćorić, Angelov, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.
 
Utakmica je počela žestokom ofanzivom domaćina koji je u prvih desetak minuta imao tri prigode, ali je mreža Širokog mirovala. Nakon toga diže se i Široki koji ima dva kornera i pokušaj Bagarića, ali ni nakon toga nema pogodaka na Grbavici.
 
U 21. minuti velika progoda za Željezničar, ali Krpić, pa Štilić ne uspijevaju pogoditi. Do vodstva ipak stižu gosti preko Bagaraića u 33. minuti susreta. Dva minuta poslije toga kazneni udarac za Željezničar koga Krpić nije pretvorio u pogodak i ostalo je 0:1.
 
Domaći do poravnanja dolaze u 42. minuti, a strijelac je Štilić. Sa 1:1 ide se na odmor.
 
U nastavku ponovo dobar nogomet i otvorena utakmica. Mogao je Željezničar do potpunog preokreta u 49. minuti, ali Veselinović nije bio precizan. Željezničar ima inicijativu, a Široki je opasan iz kontra napada, pa je gol visio u zraku. Domaći imaju kolosalnu šansu u 82. minuti, ali udarac Zajmovića brani Zlomislić. I kada se mislilo da će utakmica završiti bez pobjednika sudac Bjelica svira kazneni udarac za goste koji u pogodak pretvara Ćorić za 1:2. Igrala se 90. minuta, a utakmica je produžena za još četiri.
 
Na kraju pobjeda Širokog Brijega rezultatom 1:2.
 
HERCEGOVINA.info