Velika pobjeda Cibalije u Puli za bijeg sa začelja

HNK Cibalia, NK Iskra

U Puli se dogodilo malo čudo. Cibalia, koja se s gostovanja redovito vraćala praznih ruku, srušila je Puljane i stigla do tri boda s kojima je preskočila Split te došla na devetu poziciju koja donosi razigravanje za ostanak u prvoligaškom društvu.

U prvih 45 minuta nije izgledalo kako bi Vinkovčani mogli do bodova. Istra je bila opasnija, a domaćin je bolju igru potvrdio pogotkom u 31. minuti. Bio je to slobodnjak s desna iskosa, lopta je bila ubačena na drugu vratnicu gdje je neshvatljivo ostao sam Mitrevski koji je iz blizine zatresao mrežu.

U nastavku se dogodio čudesni preokret. Gosti su u deset minuta zabili dva gola. Prvo se u 60. Pervan varkom riješio suparničkog igrača i precizno pogodio sa ruba kaznenog prostora za izjednačenje.

U 70. Pervan je provozao Istrine nogometaše ubacio na šest metara gdje je glavom Baša izazvao erupciju oduševljenja kod suigrača.

Do kraja je Istra pritiskala, stvorila nekoliko opasnih situacija, ali Cibalija je preživjela i sada je na 19 bodova, jedan više od Splita.

Tportal.hr