Velibor Đurić: Konačno sam u svom klubu

Pod Bijelim Brijegom najavljen je kao veliko pojačanje, a njegovim dolaskom, definitivno su potvrđene jasne namjere bivšeg bh. prvaka da u nastavku sezone izbori nastup u Evropa ligi.

Razgovarao: Emir Aletić/radiosarajevo.ba

''Vrijeme provedeno u Olimpicu mogu pamtiti samo po dobrom. Proveo sam dobrih godinu i po dana, a nikada neću zaboraviti sjajnu atmosferu koju smo imali u svlačionici. Bilo mi je zadovoljstvo igrati s tom grupom igrača, i ja im od srca želim puno srećeu nastavku prvenstva'', govori Velibor Đurić u razgovoru za Radiosarajevo.ba, naglašavajući želju da sa svojim klubom izbori nastup u Europi.

''Najvažnije mi je da na individualnom planu opravdam očekivanja i povjerenje koje su mi ljudi iz kluba ukazali. Ambicije su jasne i konkretne, vjerujem da ćemo ih ostvariti. Ne krijem zadovoljstvo - vratio sam se u svoj klub gdje sam proveo najljepše godine svoje karijere i Zrinjski je sam po sebi, kao institucija veliki izazov za svakog igrača.''

''Veliko mi je zadovoljstvo bilo raditi s trenerom Husrefom Musemićem. Veliki je to trener, ali i odličan čovjek. Olimpic ću definitivno pamtiti kao klub gdje sam sreo tako dobrog trenera'', uz mnogo riječi hvale govori Velibor Đurić o svom (bivšem) treneru.

Velibor Đurić sa Zrinjskim je potpisao ugovor na 2.5 godine, s opcijom produženja na dodatnih godinu i pol.