FOTO  Velež: Sa optimizmom na Koševo

Zlatko Kazazić i Mirza Varešanović

- Da, samo što se sutra navečer sastaju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tablici. Uz to još i klubovi koji po svojoj tradiciji zavređuju pažnju pa taman da igrali susret veteranskih ekipa, sa mnogo respekta prema obje ekipe - ističe Mirza Varešanović.

„Rođeni" su u prva dva kola ostvarili dvije pobjede, što im je donijelo šest bodova i drugu poziciju na tabeli. Atmosfera u gradu uoči derbija povišena je i put Koševa po najavama kreće veliki broj navijača.

- Prije svega kad je u pitanju euforija, mislim da trebamo spustiti loptu na zemlju. Naravno da je dobro da smo drugi, da imamo šest bodova, ali te bodove osvojili smo na domaćem terenu. Dakle Velež koji želi u vrh to mora osvajati. Nama je prvi pravi ispit sutrašnja utakmica. Poznajem ekipu Sarajeva i dobro smo se pripremili za sutrašnju utakmicu. Nadam se da će naši navijači biti zadovoljni sutra nakon meča, ističe Varešanović.

Novinarima se na današnjoj press konferenciji obratio i mladi stoper Veleža, Zlatko Kazazić, koji bi u sutrašnjoj utakmici trebao biti jedna od posljednjih prepreka pred golom Oštrakovića.

- Mislim da je ambijent pred sutrašnju utakmikcu pravi, kako u samoj ekipi, ali i među navijačima. Dobo je što se utakmica igra u kasnom večernjem terminu, jer zaista posljednjih dana temperature su preveliki teret za igranje utakmice. Što se tiče samog tima, ukoliko ponovimo utakmice protiv Bresta i Sochauxa mislim da ćemo se sa Koševa vratiti neporaženi, ističe Kazazić.

fkvelez.ba/hercegovina.info