FOTO  Velež pojačan za Hasanovića, potvrđene pripreme u Francuskoj

Sedin Tanović, FK Velež, Zlatko Kazazić, Adnan Bobić, FK Velež, Rođeni

„Nismo se oglašavali posljednih petnaestak dana, ali smo zato svi u klubu radili naporno. Najvažnije je da smo sa domaćim igračima potpisali ugovore, a danas smo i službeno dobili novog-starog igrača, Eldara Hasanovića, koji će biti veliko pojačanje za narednu sezonu. Imamo još opciju da dovedemo tri igrača sa strane, ali o imenima ne želimo govoriti, dok se sve ne završi. Situcija oko trenera je jasna, on je jučer zakazao sastanak i najavio okupljanje i početak priprema, koje počinju za četiri dana. Početkom sljedećeg mjeseca se ide na desetodnevne pripreme u Fojnicu, a u završnici je ugovor sa jednom francuskom agencijom, koja je u Veležu prepoznala jedan brend. Imat ćemo tri pripremne utakmice u Francuskoj, već su dogovorene utakmice sa Brestom (3. srpnja) i Dijonom (30. srpnja). Čuli smo se i sa Mehmedom Baždarevićem, novim trenerom Sochauxa, koji traži slobodan termin da i sa njima odigramo utakmicu. Iz ovih podataka se vidi da se dosta radilo u klubu, Upravnom odboru i mislim da će u ovoj godini, kada slavimo 90 godina kluba, Velež doći tamo gdje mu je mjesto. Velike izjave o izlasku u Europu ne volimo davati, ali je sigurno da se tih apetita nećemo odreći“, riječu su Sedina Tanovića, direktora Veleža.

Jedan od najstandardnijih igrača Veleža u prošloj sezoni, Zlatko Kazazić, produžio je vjernost matičnom klubu na još dvije sezone.

Povratnik u redove „rođenih“ je i Eldar Hasanović, koji je nakon jesenjeg dijela prošle sezone, u kome je pružao dobre igre, otišao u Čelik, ali je nakon pola godine ponovo spreman da obuće crveni dres.

Velež će u novu sezonu, prema uputama trenera Odovića, krenuti sa 20 igrača i tri golmana, s tim da će ekipi biti priključeni i talentirani juniori. Klub je u potrazi za tri igrača u odbrani (dva beka i jednog štopera), kvalitetan igrač sredine terena je pronađen u vidu Hasanovića, dok će još potreban biti jedan centarfor i jedno lijevo krilo. U konkurenciji da pojača redove kluba je i bivši napadač Elvis Čorić.