FOTO  Velež na svom terenu poražen od Sarajeva rezultatom 1:2

FK Velež, FK Sarajevo

Danas je u okviru 17. kola PL BiH FK Velež na stadionu u Vrapčićima dočekao FK Velež.

Momčadi su počele utakmicu u slijedećim sastavima:

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović, Ćivić, Urdinov.

Sarajevo: Džafić, Hodžić, Šabanović, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Šerbečić, Dupovac, Tatar, Oremuš.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a obije momčadi su imale svoje prigode na tom otvaranju utakmice.

Gosti dolaze do vodstva u 13. minuti susreta. Velkoski je pogodio nakon sjajnog ubacivanja Ahmetovića. Nakon primljenog pogotka Velež je bolji, te bilježimo prigodu koju je imao Brandao.

Sarajevo se ubrzo oslobodilo pritiska i imali su gosti do odmora tri velike progode. Tatar je dva puta pogodio prečku, a Ahmetović je iz izgledne situacije kada se našao sam oči u oči s Bobićem pucao pored vrata. Prvi dio završio je rezultatom 0:1.

Drugi dio Velež otvara bolje i dobre šanse imaju Fajić i Brandao, ali rezultat se ne mijenja. U jeku napada Veleža Rahmanović je oboren i sudac svira kazneni udarac za Sarajevo koji Tatar pretvara u pogodak za 0:2.

U 62. minuti Velež preko Čivića smanjuje na 1:2. Velež nakon smanjena rezultat ima još nekoliko prigoda, a najbolja je ona kada je svoja vrata spasio Dubovac tako što je izbacio loptu s gol crte. Sarajevo u 88. minuti ostaje s igračem manje jer je pocrvenio Šabanović.  U sudačkoj nadoknadi domaći su tražili kazneni udarac nakon šuta Zvonića, ali se sudac nije oglasio. Na kraju utakmica se završila pobjedom gostiju rezultatom 1:2.

HERCEGOVINA.info