Velež kažnjen sa 4.500 KM

Naime, NS BiH je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tzv. topovskih udara“, kaznio Velež sa 4.500 KM.

Sigurno da je kompletnu upravu izuzetno neugodno iznenadila rigorozna kazna, ali isto tako ostaje činjenica da su tzv. „topovske udare" navijači koristili na ove dvije utakmice. Oni nisu bačani u teren, ali jesu unutar tribina. Sreća je pa nisu završili u terenu, jer bi kazna onda bila sigurno barem dvostruko veća.

Ovakav oblik podrške, koji pored što donosi izuzetno rigorozne financijske kazne, izaziva opasnost na tribinama jer je poznato da ova vrsta pirotehničkih sredstava izaziva neugodan prasak koji može ostaviti posljedice. Sve ovo je nepotrebno i na ovaj način se ne pomaže klubu u povratku u vrh bh nogometa, već naprotiv direktno šteti financijskoj stabilnosti kluba i može utjecati na rezultate.

Upotreba bilo kakvih oblika pirotehničkih sredstava, od najmanjih petardi pa do baklji ili ubacivanja predmeta u teren nije dozvoljena propisima NS BiH i kao takva biće rigorozno kažnjavana od strane NS BiH. U Upravi Veleža se nadaju da će događaji iz prva dva kola biti stvar prošlosti i da se neće ponoviti u budućnosti, jer takvi postupci mogu samo unazaditi povratak Veleža u vrh bh nogometa, a obzirom na visinu kazni mogu i dovesti u pitanje sve natjecateljske planove u ovoj sezoni.

fkvelez.va / hercegovina.info