Večeras na Pecari gostuje zenički Čelik

Širokobriježani su manje više kompletni, upitan je tek nastup i dalje nepotpuno oporavljenog Josipa Topića, a važna stavka svakako je povratak u prvi sastav kreatora igre Brazilca Santosa Laga Wagnera, koji u prošlom kolu u Trebinju nije igrao zbog kartona.

Pobjeda protiv Čelika nameće se kao imperativ, što zbog samih ''europskih'' bodova, što zbog činjenice da je Široki u dva kola koja slijede gost. Na Pecari naravno znaju što im je činiti.

- Moramo pobijediti da bi osigurali Europu, rekao je povratnik Wagner, dodavši: Čelik je u opasnoj zoni, bodovi su i njima jako potrebni, ali nas se to ne tiče. U susret ulazimo maksimalno koncentrirani na tri boda.

Čelik je po Wagnerovom mišljenju nješto slično Laktašima, momčad koja igra bolje nego jesenas, iako i na proljeće gubi bodove kod kuće (poraz od Leotara).

No, uzda se Brazilac u uvjerljivu statistiku protiv Zeničana na Pecari, a ona kaže da je Čelik u okviru zajedničke Premier lige (od sezone 2002./2003.) samo jednom uspio ostati neporažen - bilo je u 5. kolu sezone 2007./2008. kada je semafor na kraju pokazao 0:0.

- Kod kuće smo uvijek dobri protiv Čelika, to je tako već duže vrijeme. Oni po igračima koje imaju sigurno ne zaslužuju biti tako nisko na tabeli, ali to je, ponavljam, njihov problem. Nama bi za Europu možda bilo dovoljno 9 bodova iz preostale četiri utakmice. Znamo da su važni i rezultati ostalih utakmica, ali na to ne može utjecati.

Ne mogu Wagner i Širokobriježani ništa učiniti ni u ''slučaju Gavarić'', u kojem bi izravni konkurent Sarajevo moglo dobiti bodove iz ponovljene utakmice sa Slobodom, ali ne mnogo ni pobjeći od te pomisli...

- Toga se bojimo, postoji mogućnost da Sarajevo dobije te bodove. Međutim, tu ne možemo ništa učiniti.

Wagner i društvo mogu se samo što bolje spremiti na izazove pred njima, a prvi se zove Čelik. Po tom pitanju, ništa se ne propušta slučaju. Igrači će tako trenirati i danas, na dan utakmice, ali bit će to samo jutarnje razgibavanje, piše Dnevni list.