Već dugo nije bilo takvog derbija: Nakon svega, Dinamo dobio prijavu zbog rasizma

Hajduk, Dinamo, rasizam
... delegata s utakmice Hajduk - Dinamo (0:0), te sukladno običaju i pravilima pozvao prijavljene da se očituju. Njihove izjave, dopunska obrazloženja trebala bi biti gotova danas, a po svemu sudeći, Vlajčević neće otezati s odlukama, piše Slobodna Dalmacija.

Na očitovanje su pozvani Hajduk, zbog pirotehnike/bakljade, transparenta i rasizma, te Dinamo - zbog rasizma!

Odmah da pojasnimo, "rasizam i drugi oblici diskriminacije" kako se taksativno navodi opis prijestupa na snazi je čim se spomenu imenice - "cigani", "pederi". To je zabranjeno!

Pavasović Visković recidivist

Prijavljeni su još po Ivićevu zapisniku Ljubo Pavasović Visković, Goran Vučević i Miro Čolak i svima je poslana hitna depeša da se što prije očituju!

Njihov krimen je osim psovki (a koliko znamo nema fizičkih prijetnji i nasrtaja) što su se nalazili u prostoru u kojem nisu smjeli biti.

Pod posebnim je povećalom predsjednik NO-a Pavasović Visković jer je već pod kaznom i to mu je, kako vole reći u Savezu, recidiv i otegotna okolnost.

Zasad još nema dodatnih prijava što se tiče verbalnog delikta po novinama, istupa u medijima, premda koliko znamo povjerenik lige Josip Brezni ima zadatak da sve pomno prati, dokumentira izjave i onda po potrebi podigne prijave i proslijedi ih sucu Vlajčeviću.

Vlajčević ne bi trebao dugo čekati po izricanju ovih glavnih kazni, dok Brezni može u miru pričekati i prikupljati corpus delicti režući članke po novinama.