FOTO  Vatreni u Hercegovini: Nigdje nema takve ljubavi

Za sve vrijeme svog boravka u Hercegovini Vatreni su bili okruženi pažnjom svojih domaćina i vojske navijača koji su željeli bilo kakvu uspomenu od svojih ljubimaca. Igor Štimac i njegovi izabranici osjetili su što znači ljubav prema svetom dresu, i skoro svi su jednoglasni u uvjerenju da nigdje ne postoji ljubav prema Hrvatskoj kao u svetoj zemlji Hercegovini.

Pamtit će Vatreni svaki dan priprema koje su odradili u Hercegovini. Pamtit će otvorene treninge u Međugorju, Širokom Brijegu, te posebno onaj u Mostaru na koji je došlo desetak tisuća zaljubljenika u kockasti dres. Ove pripreme pamtit će i tri mlada nogometaša koji ni u snu nisu sanjali da će imati prigodu trenirati sa Hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Matej, Toni i Ildar do kraja života će pamtiti dan kada su trenirali sa svojim nogometnim idolima. Pamtit će i mali Slavko cijeli život dan kada su mu prišli Štimac i Olić koji mu je poklonio najdraži dres. Taj dan mali Slavko je bio najsretnije dijete na svijetu.
Vatreni će svakako pamtiti i odlazak u Majčino selo, slikanje sa štićenicima Svete obitelji, odlazak na Brdo ukazanja, i sve ono što nismo nabrojali u ovom tekstu. Doduše riječi našeg izbornika Igora Štimca govore sve o pripremama u Međugorju: Mislim da smo u potpunosti pogodili Međugorje kao jedna oaza mira s predivnim porukama. Sportaši mogu samo poželjeti jednu takvu atmosferu za treniranje.

Tako je to bilo na ovim prvim pripremama Hrvatske u Hercegovini, idući puta bit će to još puno bolje. Do sljedećeg puta doviđenja Vatreni voli vas vaša Hercegovina.

HERCEGOVINA.info