Vatreni samo 0:0 sa Grčkom

Vatreni, Hrvatska, Hrvatska zemlja, kvalifikacije, kvalifikacija za SP

Hrvatska je bolje otvorila dvoboj i nagovijestila novu uspješnu večer, no Grci su vrlo brzo zatvorili Luku Modrića i hrvatske linije dodavanja i povremenim izletavanjima pred vrata Runje pokazali da su jednako kvalitetan protivnik kao i njihovi domaćini.

Dva je puta vratar Sifakis lijepo izbijao udarce Modrića i Krnjačara, no najbolju priliku u prvom dijelu imao je Samaras koji je odlično gađao suprotni Runjin kut ali i promašio metu.

Nastavak je počeo virtuoznim dodavanjem Kranjčara za Jelavića koji je zabio, ali je sudac opravdano sudio 'mršavo' zaleđe. U idućoj akciji zabili su i Grci, ali nakon očitog prekršaja nad Runjom. Mreže se do kraja nisu tresle, a u završnici je najopasnije zaprijetio eduardo koji je u 93. minuti iz peterca pogodio čvrsti grčki blok. Išao je primiriti loptu, nekada bi gađao iz prve. Za istaknuti je i Rakitićev šut s 25 metara koji je grčki junak među vratnicama uspio skrenuti u korner.

Srećom, Izrael je u Gruziji također odigrao dvoboj bez pogodaka pa je Hrvatska ostala na čelu svoje skupine, a idući susret Bilićevih trupa doći će 9. listopada u Tel Avivu.

tportal.hr