Vatreni pozvani na turnir u Litvi

Glavni tajnik nije se razmetao ciframa, kao što je to bio slučaj s predsjednikom Vlatkom Markovićem za proteklo obračunsko razdoblje, već je samo poručio da je Savez poslovao u plusu, ali i "da su s obzirom na krizna vremena proglašene i neke anti-recesijske mjere", o kojima također nije detaljno razglabao. Spomenuto je tek da će se snažnije djelovati na području marketinga, kako bi utakmice hrvatske reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama bile što bolje posjećene. O HNL-u se u principu malo razgovaralo, osim po pitanju posljednjeg roka za licenciranje klubova koji je u mjesecu svibnju.

Hrvatska reprezentacija, izvijestio je glavni tajnik, definitivno će 19. svibnja igrati protiv Austrije u Klagenfurtu, te protiv Walesa 23. svibnja kod kuće. Za naredne termine u svibnju stigla je ponuda odigravanja turnira u Litvi, na kojem bi osim Hrvatske i domaćina sudjelovali Bjelorusija te Azerbajdžan. Ukoliko se to ne realizira, a po povratku iz Londona o tome će odlučiti izbornik Slaven Bilić, ostaje otvoren termin 26. svibnja gdje će se tražiti utakmica s nekom od baltičkih zemalja.

 

U Bruxellesu novim Nikeovim dresovima

- Hrvatska nogometna reprezentacija će 3. ožujka u Bruxellesu istrčati na teren u novim Nikeovim dresovima kreiranim za ciklus Eura 2012. Na prvi pogled nema revolucionarnih izmjena, ali na drugo gledanje razlika je drastična: podloga za osnovnu majicu, s crveno-bijelim kvadratićima, nije više bijela, nego crvena.

To znači da će ubuduće naši nogometaši češće nastupati u osnovnoj, takozvanoj domaćoj garnituri, čak i protiv suparnika koji imaju bijele majice kao glavne, poput Grka u predstojećim kvalifikacijama, te Engleza ili Nijemaca s kojima su naši dosad najčešće nastupali kao ‘plavi’, u rezervnoj garnituri.