Vatreni kod kardinala Bozanića

Vatreni, kardinal bozanić, Euro 2012, Hrvatska reprezentacija

Na početku susreta kardinal Bozanić pozdravio se sa svima prisutnima, a nakon toga je predsjednik HNS-a Vlatko Marković pozdravio kardinala. U svojem govoru zahvalio je kardinalu što je ovim susretom odao čast i priznanje svima u HNS-u. Prisjetio se zagrebačkog nadbiskupa, dr. Antuna Bauera koji je svojevremeno darovao zemljište u Maksimiru na kojem se danas nalazi maksimirski stadion.

 

Na kraju svojeg govora predsjednik HNS-a uručio je kardinalu Bozaniću staklenu loptu s ispisanim datumom današnjeg posjeta, izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić uručio mu je dres hrvatske nogometne reprezentacije s njegovim prezimenom i brojem sedam, a kapetan reprezentacije Darijo Srna nogometnu loptu s potpisima igrača.

U svojem govoru kardinal Bozanić je zahvaljujući na radosnom susretu i darovima istaknuo važnost sporta i sportaša za sliku Hrvatske u svijetu ističući da su oni najbolji hrvatski veleposlanici.

Vi, dragi sportaši, svojim trudom i naporima dajete veliki primjer, pokazujete koliko je bitno u životu ustrajati, koliko je važna žrtva i da se samo žrtvom mogu postići plodonosni rezultati, kako za sebe tako i za druge, izjavio je kardinal koji se zahvalio vodstvu HNS-u na svemu što čini za sport te poželio puno uspjeha u kvalifikacijama za EP.

Na kraju svojeg govora uručio je svim članovima HNS-a, igračima i stručnom vodstvu medaljicu s likom Majke Božje Bistričke.

izvor:www.hrt.hr