FOTO  Varešanović: Vrijeme je da se sruše tradicije

Varešanović: Vrijeme je da se sruše tradicije
O najzanimljivijem paru 1/8 finala Kupa BiH, šef stručnog stožera „Rođenih" Mirza Varešanović ističe:

- Da budem iskren i drago mi je što smo dobili Zrinjskog. Naravno, protivnik je težak, izazov je velik. Zrinjski zaslužuje sav respekt, ali za ove utakmice „se živi". Mostar će biti „nogometni grad" narednih 20 dana, a to i ovaj grad i ovi navijači zaslužuju. Mogli smo možda izvući i nekog, uslovno rečeno „lakšeg" protivnika, ali ždrijeb je tako htio i dobili smo Zrinjski. Vrijeme je da se sruše neke tradicije i idemo uz podršku navijača po taj cilj, istakao je šef struke Veleža.

O utakmici sa Zrinjskim jasan stav ima i kapetan i najiskusniji igrač Veleža Admir Velagić.

- Pa nas one „kuglice" nikako ne vole ili smo im se negdje dobro zamjerili, pomalo u šaljivom tonu počinje kapiten „Rođenih" i nastavlja:

- Nema veze, imat će one priliku i u četvrfinalu da se pokažu, a kakve smo sreće ni tada nećemo dobiti nimalo lakšeg protivnika, optimistično ističe Velagić.

O dvomeču sa Zrinjskim:

- Igraju se dvije utakmice. Pod Bijelim Brijegom idemo da izborimo povoljan rezultat, a onda uz pun stadion i naše navijače do četvrfinala. Zrinjskom svakako sav respekt jer to i zaslužuju, ali naše ambicije uoči ova dva meča ništa se ne mijenjaju, ističe Velagić.

fkvelez.ba/hercegovina.info