FOTO  Varešanović: Vjerujemo u sebe i imamo kvalitet za prolazak u finale kupa BIH

- Itekako smo svjesni prilike koja nam se sutra pruža, jer možemo izboriti plasman u finale nakon više od dva desetljeća. Respektiramo protivnika, jer imaju zaista nekoliko vrhunskih pojedinaca. Skoro desetljeće su sigurno jedan od najorganiziranijih klubova u BiH i igrali su dosta ovakvih utakmica, počeo je svoje izlaganje Mirza Varešanović, komplimentirajući na račun sutrašnjeg protivnika, momčadi Široki Brijeg.

- Međutim, mi imamo sutra priliku da napravimo iskorak. Vjerujemo u sebe i imamo kvalitet. Pokazali smo to i na „Pecari" kada smo odigrali onako kako smo planirali. Nažalost, nismo postigli golove i sigurno je da smo propustili već tada priliku za plasman u finale, ističe Varešanović.

- Definitivno sutra nas čeka drugačija utakmica. Pozivam naše navijače da samo budu strpljivi. Znam da će biti naš 12-ti igrač i to je zaista poseban osjećaj. Igrači će sutra dati zadnji atom snage. Igra se 90 minuta i definitivno da smo mi dovoljno fizički spremna ekipa da igramo do kraja. Pokazali smo u dosadašnjim utakmicama da znamo postići pogodak i u 95-toj minuti.

Stručni stožer Veleža suočen je sa problemima. Uz one skoro pa standardne sa ozljedama sada se javio i problem sa bolešću Hebibovića.

- Ta vijest nas je dočekala jučer na treningu. Tako je kako je i sada ne možemo ništa promjeniti po tom pitanju. Uz njega na spisku ozljeđeni su Pehlić, Serdarević, Škaljić, Merzić, a nažalost više smo i navikli na ozljede Hasanovića i Kazazića. To su sve problemi, ali sam siguran bilo ko da istrči sutra će dati svoj maksimum. Idemo zajedno na krilima navijača do finala, poručio je na kraju izlaganja Varešanović.

Novinari su, obzirom na postojeću situaciju i činjenicu da u slučaju identičnog rezultata odmah se izvode jedanaesterci, pitali da li će Velež biti spreman i za ovu mogućnost ?

- Da, danas ćemo na treningu vježbati penale. Ipak, učinit ćemo sve da do toga ne dođe, jer to je zaista lutrija i tu nema nikakvih pravila.

Admir Kajtaz potpuno je spreman za sutrašnju utakmicu. Kapetan Veleža sigurno da će svojim iskustvom pomoći mladoj ekipi.

- Zaista imamo mnogo mladih momaka i potrebno je da ih usmjerimo pravilno u sutrašnju utakmicu. Vjerujemo u sebe i ovo će biti jedna sasvim drugačija utakmica. Utakmica u Gradišci je samo bio izdvojen slučaj, jer svi smo mi na neki način u svojim mislima bili već u utakimici sa Širokim. Pozivam naše navijače da budu strpljivi, jer protivnik je jako neugodan, naglasio je Kajtaz.

fkvelez.ba/hercegovina.info