Varešanović: Respekt protivniku, ali idemo po bodove

Ovaj susret definitivno odigrat će se u posebnim okolnostima. Kazna NS BiH ispraznila je tribine stadiona, što je jedan potpuno ne nogometni ambijent.

- Realno pričajući, da nije riječ o utakmici sa Zrinjskim i naravno susretu prvenstvenog kola, mogli bi se osjećati kao da igramo trening utakmicu, a takve utakmice su interesantne samo u pripremnom ciklusu, nikako u tijeku prvenstva. Međutim, to nas neće zavarati, jer itekako smo svjesni da nekoliko desetina tisuća ljudi utakmicu će pratiti preko tv ekrana, pa tako ispada da ćemo imati veću gledanost nego što je to bio slučaj u srijedu. Bez obzira na sve, derbi je derbi i ponovo se osjeća ona ista napetost uoči utakmice kao što je to bio slučaj u utorak i srijedu. Ponavljam, ovakve utakmice su magnet za publiku. Naravno, pod tim ne podrazumjevam divljake, već za svu normalnu publiku u cijelom gradu, a kojih hvala Bogu ima, kaže strateg „Rođenih" Mirza Varešanović.

Nakon utakmice u srijedu, nekoliko igrača požalilo se na lakše ozljede. Koliko će zdravstveni bilten utjecati na utakmicu ?

- Da, istina u srijedu navečer smo imali tih problema, ali evo već kako vidim i po jučerašnjem treningu stanje je znatno bolje. Ima tu nekoliko igrača koji su spremni „uskočiti" od prve minute, tako da ćemo biti u situaciji da provedemo neke taktičke zamisli.

Ipak, ona osnovna taktička zamisao je:

- Ma sve je do nas. U drugom poluvremenu smo pokazali da kada „prelomimo" u svojim glavama, nezaustavljivi smo pod Bijelim Brijegom. Veoma dobri golman Melher je jedini „krivac" zašto utakmica nije riješena ranije. Dakle, idemo od prve minute biti „pravi" i rezultat neće izostati. To ne znači da treba podcijeniti Zrinjski. Ni u kom slučaju, jer to je dobra momčad sa dobrim trenerom. Izgubili su u srijedu i sutra će sve učiniti da se iskupe, a to je jako opasan protivnik. Međutim, jednostavno mi se ne trebamo obazirati na te stvari, naglašava Varešanović.

Utakmica počinje u nedelju u 17.00 sati, uz direktan TV prenos.

fkvelez.ba/hercegovina.info