Varešanović: Obuća, Muharemović i Fejzić su prioritet i pojačanja

«Šef» je i tijekom neradnog dana bio aktivan; skijao je na Bjelašnici, gdje je razrađivao strategiju za proljetnio dio. Igrači su slobodan dan iskoristili da produže ili izvade biometrijske putovnice, kako bi bez problema putovali.

O Baljku

Trener Sarajeva za list SAN je pričao o atmosferi u klubu, potencijalnim pojačanjima, promjenama...

Kako komentirate smjenu Nihada Baljka?

- To nije u mojoj nadležnosti, to je stvar Uprave. Sve što vodi pomaku, napretku, ja podržavam, iako mene zanima samo teren.

Da li ste zadovoljni atmosferom u klubu dolaskom nove garniture?

- Ne mogu se požaliti. Naprotiv, osjeća se bolja atmosfera, nadamo se da će to dati rezultata u svim segmentima. Predsjednik je okupio respektabilan tim ljudi.

Koje igrače ste predložili kao potencijalna pojačanja?

- Meni su prioritet igrači sa kojima treba produžiti ugovor. Mislim na Muharemovića, te na povratnike Fejzića i Obuću. Sa svima bi dobili na snazi. Fejzić je kvalitetan golman, Muharemović svestran defanzivac, a Obuća, iskusan napadač.

O Sušićevom izboru

Vraća li se Ajdin Maksumić?

- Maksumić samo trenira sa nama i on ima planove vezane za inozenstvo. Raduje me i oporavak Damira Hadžića.

Znači li to da neće biti pojačanja?

- Ako nađemo kvalitetno pojačanje, naravno da ćemo ići u pregovore.

Imate li komentar za izbornikov popis igrača za susert sa Meksikom?

- U principu ja podržavam izbornika Sušića, ali isto tako se zalažem da u reprezentaciji, barem kada su prijateljske utakmice u pitanju, uvjek bude mjesta za igrače iz Premijer lige. Naravno, da to budu najbolji. Mislim da i u Sarajevu ima igrača na koje treba obratiti pažnju - izjavio je za «San Sport» Mirza Varešanović.