KRAJ Dinamo se oprostio od Europe

Dinamo, Manchester City, Liga prvaka

foto: Reuters/PIXSELL

Zagrebački Dinamo večeras se oprostio od Europe.

Poraženi su Modri na svom travnjaku od Manchester Citya rezultatom 1:4, dok je Atalanta slavila u Harkivu protiv Sahtara rezultatom 0:3.

Osminu finala tako su izborili Manchester City i Atalnta, dok će Sahtar svoj put nastaviti u Europskoj ligi.

U 13. minuti Maksimir je eksplodirao. Fantastičan pogodak postiže Dani Olmo. Nakon sjajnog ubačaja Kadziora Olmo je iz prve,  uhvatio savršeni volej i zakucao loptu od gredu za oduševljenje prepunog Maksimira.

U 19. minuti prijeti City. Pucao Gundogan, no Livaković je bio na visini zadatka.

U 30-oj ponovno prijete Modri, tojanović je ubacio s desne strane, a Oršić glavom šutirao, ali je Bravo ovoga puta na pravom mjestu.

U 34. minuti susreta izjednačenje za Manchester City. Nisu se Englezi ponijeli u duhu fair-playa. Dva igrača Dinama ležala su na travnjaku, no Mahrez je nastavio s akcijom. Idealno je uposlio Jesusa koji glavom matira Livakovića. Žustri prosvjedi kapetana Ademija, no od svega toga samo je zaradio žuti karton.

Uz trenutni rezultat 1:1, te uz rezultat 0:0 u Harkivu u susretu Sahtara i Atalante, Dinamo je trenutno na trećoj poziciji koja vodi u Europa ligu.

U 50. minuti City vodi 1:2. Izigrali su Englezi cijelu obranu Dinama, sve iz prvog dodira, lopta dolazi do Jesusa, koji odlično vara Dilavera i pogađa mrežu Livakovića za prednost Citya. Šok za Dinamo na samom otvaranju. drugog poluvremena.

54. minuta - City vodi 1:3. Ponovno je procurila desna strana Ddinamove obrane. Mendy odlično centrira, lopta je preletjela Livakovića, na drugoj vratnici u mrežu je šalje Jesus za svoj treći pogodak na susretu.

U 84. minuti City vodi 1:4. Ponovno je izigrana obrana Modrih, ovoga puta s lijeve strane otkuda stiže prizemni ubačaj na peterac i Foden pogađa za veliko vodstvo Engleza. 

Unatoč porazu i ispadanju iz Europe, nogometaši Dinama ispraćeni su s Maksimira pjesmom svojih navijača.