Uzdrmani lavovi u Mostaru priželjkuju reprizu utakmice iz travnja 2013. godine

NK GOŠK, Stadion HŠK Zrinjski, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela
Uz sarajevski Željezničar, GOŠK najlošiji skor ima s današnjim protivnikom Zrinjskim, što je i očekivano, ali je zato neočekivano što u taj krug spadaju i ekipe koje trenutačno bježe iz opasne zone Zvijezda 09, Čelik...

Prednost na strani Zrinjskog

Uglavnom, u osam dosadašnjih utakmica Gabeljani su slavili samo jednom, i to u Mostaru 20. travnja 2013. godine, a također samo jednom su igrali neodlučno, i to 2012. godine. Ukupan skor je šest pobjeda Zrinjskog, jedna GOŠK-a, uz jedan neodlučan rezultat, što uz podatak da je u četiri posljednje utakmice Mostarci imaju stopostotni učinak, nije ohrabrujuće. Za GOŠK je porazna i razlika pogodaka 8:17, pri čemu je posebno bolan posljednji poraz u Gabeli uz katastrofalno izdanje obrane, od 0:4.

Uz poraznu statistiku, Gabeljanima na ruku ne idu ni smjene u stručnom stožeru. Na utakmici u Mostaru na klupi će debitirati Stanko Mršić, a novi su i pomoćnici Vjekoslav Sušac inače bivši igrač obje ekipe te povratnik Zlatko Križanović, dok je trenerski kontinuitet samo bivši vratar Zrinjskog Romeo Mitrović.

Zanimljiva je jedna izjava Vjeke Sušca pomoćnog trenera, koji je imajući na umu zaostajanje Zrinjskog u utrci za naslov prvaka te nedavno ispadanje u Kupu, rekao:

- Da sam birao kao bivši nogometaš Zrinjskog, sigurno ne bih izabrao prvo gostovanje u Mostaru. Međutim, posao je posao, emocijama nema mjesta. Dosta dobro poznajem igrače i situaciju u Zrinjskom, mislim da ih možemo iznenaditi.

Što se nas tiče, nemamo što izgubiti. Igrači su dobro radili, moraju zbiti redove i ginuti jedan za drugoga".

Vraća se u bh. nogomet

Stanko Mršić, koji se u bh. nogomet vraća nakon punih dvadeset godina kada je vodio Posušje, konstatira:

- U protekla dva, tri dana skautirao sam rezultate i sustav igre Zrinjskog. Moćna ekipa, u kupu su ispali poslije dva promašena zicera. Dat ćemo sve od sebe, svaka utakmica i svaka ekipa, zasebna su priča, ni jednu ne možeš prekopirati, nema sličnih niti istih golova... Dobra ekipa je ona koja se snađe u danom trenutku i koja lošu situaciju pretvori u dobu, za što je primjer nedavna utakmica Dinama protiv Benfice", rezonirao je Mršić, a zatim na opasku o teškom rasporedu GOŠK-a kazao:

- Raspored je težak, Zrinjski nije baš nepotrošen, igrali su u srijedu. Težak su protivnik, ali to je i dodatni motiv igračima da protiv jakih pokažu što mogu, to im je prilika za dokazivanje. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo malo više od onoga što mislim da možemo, zaključio je Mršić.

Uglavnom, situacija u oba kluba nije sjajna, pa je mali hercegovački derbi prilika za vađenje i jednima i drugima, pa tko se bolje snađe.

Vecernji.ba