Uvodna tri kola ključna za GOŠK

...dorada pred utakmicu 16. kola kada će na Podavali gostovati Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Momčad je zahvaljujući odlasku u Ulcinj (Crna Gora) skupila pet utakmica poslije nevremena i uspjela dobrim dijelom odraditi planirano pred start natjecanja.
- Ključan nam je bio odlazak u Ulcinj i ono što smo tamo napravili, a vrlo važno da su svi dobro podnijeli pripreme. Poslužilo nam je sedam dana koje smo dobili pomicanjem prvenstva i mislim da smo ovo razdoblje optimalno iskoristili. Ostale su nam još samo taktičke sitnice i odmaranje ekipe kako bi svježi i spremni dočekali Slaviju, kaže trener Boris Gavran.
Za struku je vrlo važno da su svi starteri trenutačno zdravi i u punoj snazi dočekuju utakmicu. Ipak, Lavovi na otvaranju neće moći računati na Armina Helvidu zbog tri žuta kartona.
- Mislim da će ga Robert Grbavac dostojno zamijeniti, perspektivan je igrač koji nakon Čapljine i Prve lige FBiH mora negdje steći iskustvo, a mi vjerujemo u njega, govori Gavran.

Dvojbe struke su na desnoj strani terena, ali će sastav na otvaranju biti manje-više jednak onome iz posljednja dva testa.
- Važno je samo da dobre stvari iz tih utakmica prenesemo na prvenstvene oglede, kao i da poboljšamo realizaciju. Veliki broj igrača će dobiti svoju minutažu tijekom prvenstva, do njih je kako će je iskoristiti, napominje Gavran.
U prva tri kola natjecanja (dolaze im Slavija i Kozara) Gabeljani sigurno planiraju puno toga riješiti iako je Gavran oprezan. Šest bodova se nameće kao imperativ.
- Moramo ići od utakmice do utakmice, bez prevelikih najava. Liga je dosta izjednačena, a više nije takvo stanje da domaćin mora pobijediti. Mi ćemo u svaki susret ući da osvojimo puni plijen, riječi su Gavrana.
Već na otvaranju proljeća u nedjelju će na Podavali dočekati posljednju Slaviju.
- Svjesni smo da će Slavija sve uložiti u ovu utakmicu jer u slučaju poraza vjerojatno nemaju više što tražiti u Premier ligi. Nas to, međutim, ne zanima, imamo svoje ciljeve u tom susretu, rekao je Boris Gavran.

Dnevni list