'Uvijek vjerni Hrvatskoj': Otkazani let i Igor Delač pjevaju himnu Vatrenima

Uvijek vjerni Hrvatskoj, navijačka pjesma, Igor Delač, himna Vatrenima, na albumu Otkazanog leta
PRVI PUT SLAVONCI PJEVAJU NAVIJAČKU PJESMU

To je jedna od 15 skladbi koje će se naći na albumu prvijencu Otkazanog leta .U Slavoniji se ovaj put kuha nešto posebno, nešto što Hrvatska još do sada nije vidjela ni čula. Naime, prvi put u povijesti jedan slavonski band piše himnu Vatrenima. Riječ je o suhopoljskom glazbenom sastavu Otkazani let, koji je sastavio respektabilnu ekipu za ovaj projekt i pjesmu pod nazivom "Uvijek vjerni Hrvatskoj". Uz Suhopoljce, himnu će pjevati sjajni osječki solist Igor Delač, a ostvarena je i suradnja s navijačima iz njemačkog Traunreuta. Autor glazbe i teksta za ovu pjesmu je Samir Dobrostal, a prvi put je predstavljena jučer, prilikom snimanja spota, u Virovitici, u cafe baru Monte Cristo.

- Ovu navijačku pjesmu koja govori o nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu napisao je poznati suhopoljski pjevač i autor Samir Dobrostal, a na inicijativu naših iseljenika i ujedno najmanje podružnice na svijetu navijačke udruge Uvijek vjerni, Traunreut iz Njemačke. Pjevaju je grupa Otkazani let iz Slatine u duetu s poznatim osječkim pjevačem Igorom Delačem te uz pomoć prijatelja Traunreuta, a ona je jedna od 15 skladbi koje će se naći na albumu prvijencu Otkazanog leta koji će u izdanju Diskografske kuće Hit records biti objavljen za nekoliko dana. Spot za ovu navijačku pjesmu režiraju i snimaju Samir Dobrostal i Željko Bičanić, koji su do sada snimili nekoliko zapaženijih videouradaka, ali projekt Uvijek vjerni Hrvatskoj im je najveći izazov do sada. Spot uz brojne statiste volontere sniman je u Virovitici, Suhopolju, Slatini, Traunreutu, a čak su neke scene snimili i naši iseljenici iz Amerike i Australije. Nadamo se da će spot i pjesma "Uvijek vjerni Hrvatskoj" biti dobro prihvaćeni od slušatelja radijskih postaja i televizijskih gledatelja, ali što je najvažnije da će se svidjeti svim navijačima naše reprezentacije kojima je ova pjesma i posvećena. Voljeli bismo da uz ovu pjesmu svi uživamo u nastupima i pobjedama naše reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu - kaže vođa Otkazanog leta Pero Pavlović.

Sjajni osječki solist Igor Delač nije dugo dvojio nakon poziva na snimanje ove pjesme.

- Budući da sam dugi niz godina tajnik slavonsko-baranjske podružnice Hrvatske glazbene unije, koja članstvom pokriva doslovce sve slavonske županije, sasvim je logično da poznajem puno glazbenika. S Otkazanim letom sam se pobliže upoznao na prošlogodišnjem Glazbenom festivalu Suhopolje. Bio sam član žirija i nastupao sam u revijalnom dijelu programa. Pero Pavlović, inače frontmen benda, tada je vodio program i na prvu me osvojio svojom golemom količinom pozitivne energije, koja se rijetko sreće, posebice u posljednje vrijeme. Tako je krenulo naše prijateljstvo i jednog dana javio mi se Pero i kaže da ima dobru pjesmu, te bi mu bilo drago da je otpjevam s njima. Pjesma mi se svidjela, snimili smo je i eto spota. Nadam se da će vam se svidjeti, baš kao i nama - rekao je Igor Delač, a Otkazani let s ovom pjesmom najavljuje i svoj prvi nosač zvuka.

- Eto, drago nam je da i to možemo najaviti. Naš prvi album bit će realiziran uz mnoštvo poznatih imena kao što su Arsen Dedić, Antonija Šola, Zrinko Tutić, Mladen Matović, Faruk Buljubašić - Fajo, Tihomir Preradović, Ines Prajo i Samira Dobrostal, koji su autori pjesama, a na albumu se nalaze čak četiri dueta: s legendarnim Arsenom Dedićem, Antonijom Šolom, Amirom Kazićem - Leom i s Igorom Delačem u navijačkoj pjesmi Uvijek vjerni Hrvatskoj - zaključuje frontmen Pero Pavlović.

Što se tiče pjesme "Uvijek vjerni Hrvatskoj", osim u Virovitici, spot će biti sniman i u Melbourneu, Torontu, Traunreutu i Suhopolju.

Tako će Slavonci u Brazilu biti jaki i zastupljeni na terenu kada zaigraju Ola, Mandžo, Vida i Pranjić, a izvan terena, na tribinama još jači s Otkazanim letom i Igorom Delačem

glas-slavonije.hr