VIDEO  Uvertira pred Svjetsko nogometno prvenstvo: U brutalnom huliganskom obračunu zbog zastave ubijen navijač

huligani
huligani

... Rusiji, a koliko je problem ozbiljan pokazuje i vijest koja danas stiže iz zemlje domaćina SP-a, tjedan dana prije ždrijeba.

Ruski mediji javljaju kako je navijač drugoligaša Jeniseja iz Krasnojarska Eduard Samiškin ubijen u Novosibirsku uoči utakmice protiv Sibira. Po pisanju lokalnih medija, došlo je do organizirane tučnjave dvaju navijačkih skupina kakve su u Rusiji uoči utakmica velikih rivala već dio folklora, a u brutalnom obračunu s više desetaka ozlijeđenih smrtno je stradao 30-godišnji gostujući navijač. Razlog dogovorene tučnjave su ukradene zastave i transparenti u nedavnoj utakmici istih suparnika.

Po riječima svjedoka, Samiškinu je smrskana lubanja nakon što je ozlijeđen pao na zemlju i nije se više mogao braniti, a ozlijede su bile tako teške da ga liječnici nisu mogli spasiti iako je hitno prevezen u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragično preminuli navijač je iza sebe ostavio ostavio suprugu i sinčića.

Crna je to najava Svjetskog prvenstva u zemlji čiji su navijači ostavili krvavi trag i na dva zadnja Europska prvenstva, ponajviše u sukobima s 'tradicionalnim neprijateljima', huliganima iz Njemačke i Engleske.