Utakmica visokog rizika: Mostarska policija na nogama zbog derbija Zrinjski – Velež

Zrinjski, HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, policija, HŠK Zrinjski, FK Velež, online prijenos, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež
Mostarsku policiju podigla je na noge vijest da će 28. rujna i 2. listopada na nogometnom stadionu "Pod Bijelim Brijegom" u Mostaru biti odigrana dva gradska derbija između Zrinjskog i Veleža, koji su okarakterizirani kao visokoriznični događaji.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da će tih dana mjere bezbjednosti biti podignute na najviši nivo.

Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić izjavio je da će širom grada biti raspoređen dovoljan broj policijskih službenika koji će na najbolji način obezbijediti i građane i njihovu imovinu, ali i nesmetano odigravanje utakmica. On je dodao da je policija već počela pripreme za gradski derbi, te da je u MUP-u održano nekoliko sastanaka, a obavljeni su i razgovori sa predstavnicima navijačkih grupa. Jelonjić je rekao da će na terenu biti dovoljno policajaca, te da će kantonalni MUP zatražiti pomoć od kolega iz drugih dijelova Federacije BiH.

Iako su u prošlosti mostarske ulice prije i nakon utakmica Zrinjskog i Veleža ličile na one iz Tripolija, proteklih nekoliko godina policija je uz velike napore uspjela da spriječi bilo kakvu eskalaciju nasilja.

SCsport.ba