USKOK objavio nove detalje: Širić i Djedović od Maleša tražili 95.000 eura za pošteno suđenje

Krešimir Vilajtović, branitelj Željka Širića, rekao je da se radi o jednoj velikoj podvali, te da se njegov klijent branio šutnjom.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonći Petković kazao je da se ne radi ni o kakvoj podvali te da su svi dokazani zakonito pribavljeni.

Podsjetimo, u dobro isplaniranoj policijskoj akciji pod patronatom USKOK-a s torbom punom 30.000 obilježenih eura u četvrtak navečer u Zagrebu su uhićeni predsjednik Sudačke komisije i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Željko Širić te član iste te komisije, kao i Izvršnog odbora HNS-a Stjepan Djedović.

A prikriveni istražitelj USKOK-a, kako je prva doznala Slobodna Dalmacija, bio je ni manje ni više nego predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji je sudačkim vođama u hotel Antunović donio predujam za traženih 100.000 eura za pošteno suđenje na proljeće!

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje o istrazi protiv Širića i Djedovića.

" USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i protuzakonitog posredovanja. (10. 12. 2011.)

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koristi, od kolovoza 2011. do 3. prosinca 2011., u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, nakon što je odgovorna osoba jednog nogometnog kluba od njega zatražila da se njegovom klubu pošteno sudi u sezoni 2011./2012., od te osobe zatražio da mu na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000,00 eura.

Nakon što je odgovorna osoba nogometnog kluba odbila dati traženi novac, uz obrazloženje kako ga ne može isplatiti jer u klubu nema "crnih fondova", prvookrivljenik je od njega zatražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 eura, a on će klubu zauzvrat, koristeći se navedenim funkcijama i zajedno sa "svojim ljudima", u nastavku nogometnog prvenstva osigurati pošteno suđenje, pa su tako okrivljenici 8. prosinca 2011. od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika."