Upravni odbor Veleža: Jedinstveno radimo na otklanjanju problema

FK Velež, FK Borac, premijer liga BIH natjecanje, FK Velež

Nažalost jedan od izabranih članova UO gospodin Kemo Marić nije mogao prihvatiti članstvo iz privatnih razloga. Svoje funkcije napustili su direktor kluba Sedin Tanović i sportski direktor Admir Velagić. Obojica su ostali klubu na raspolaganju, a i ovom prilikom želimo iskazati zahvalnost njima kao i članovima prethodnog UO koji su neodvojivi dio klupske povijesti i koji su i dalje spremni raditi i pomagati svom i našem Veležu.

Na mjesto gospodina Keme Marića, u skladu s našim statutom kooptiran je gospodin Ibro Marić čija je tvrtka i do sada bila jedan od najznačajnijih Veležovih sponzora.

Na natječaj za popunu mjesta direktora, sportskog direktora i rukovoditelja omladinske škole nisu se javile osobe koje ispunjavaju uvjete i koji bi se uklopili u viziju daljnjeg unapređenja rada kluba. Zato će Upravni odbor u narednom periodu intenzivno raditi na pronalasku adekvatnih rješenja za ove pozicije u klubu.

Čvrsto smo opredijeljeni za realizaciju i završetak ranije postavljenih ciljeva, te svi članovi Upravnog odbora intenzivno rade na ispunjavanju istih. Cilj Upravnog odbora je maksimalno profesionalizirati rukovođenje klubom i njegovo organizacijsko dizanje na višu razinu od dosadašnje.

Usprkos činjenici da u prva tri kola nismo zabilježili nijedan poraz, ipak ne možemo biti zadovoljni brojem osvojenih bodova. To naročito dolazi do izražaja kada znamo da smo u prva dva kola praktično ostali bez pobjeda zbog toga što smo u posljednjim trenucima primili golove.

Želimo jasno iskazati jedinstvenu podršku Stručnom stožeru i igračima koji su i sami svjesni da smo propustili priliku za puno bolji početak sezone, te su odlučni da to u utakmicama koje slijede dodatnom borbenošću nadoknadimo.

Ova sezona će, zbog njezine reorganizacije, biti najzahtjevnija sezona od formiranja Premier lige BiH. Iz lige ispada čak šest klubova, a kako bi klub osigurao licencu i za narednu natjecateljsku sezonu, potrebno je napraviti velike pomake u infrastrukturi stadiona, kao što je natkrivanje i završetak središnje tribine te postavljanje reflektora.

Mnogi projekti su već u fazi pripreme ili realizacije, dok ćemo u periodu pred nama raditi i na ostvarivanju novih vizija i ideja. Svjesni toga da nam je za ostvarivanje svih postavljenih ciljeva potrebna i podrška navijača, kao i dobra atmosfera oko kluba, o svemu navedenom ćemo u narednom periodu pravovremeno obavještavati navijače i javnost, kako bi spriječili bilo kakva zlonamjerna ulična nagađanja.

Povod ovakvom našem reagiranju su opet, po tko zna koji put, razne špekulacije i zlonamjerne spletke onih koji žele stvoriti negativnu atmosferu oko kluba. Zato i želimo još jednom obavijestiti javnost, a ponajprije naše navijače da Upravni odbor jedinstveno radi na rješavanju problema koji opterećuju funkcioniranje kluba, te na poboljšanju uvjeta rada u istom. Pozivamo na jedinstvo svih onih kojima su Rođeni prirasli srcu, te da zajedno uz podršku navijača i iskrenih prijatelja uspješno okončamo ovu po mnogo čemu specifičnu i zahtjevnu sezonu, stoji u priopćenju Upravnog odbora FK Velež Mostar.