Upravni odbor Veleža: Jedinstveno radimo na otklanjanju problema

Upravni odbor Veleža: Jedinstveno radimo na otklanjanju problema

Nažalost jedan od izabranih članova UO gospodin Kemo Marić nije mogao prihvatiti članstvo iz privatnih razloga. Svoje funkcije napustili su direktor kluba Sedin Tanović i sportski direktor Admir Velagić. Obojica su ostali klubu na raspolaganju, a i ovom prilikom želimo iskazati zahvalnost njima kao i članovima prethodnog UO koji su neodvojivi dio klupske povijesti i koji su i dalje spremni raditi i pomagati svom i našem Veležu.

Na mjesto gospodina Keme Marića, u skladu s našim statutom kooptiran je gospodin Ibro Marić čija je tvrtka i do sada bila jedan od najznačajnijih Veležovih sponzora.

Na natječaj za popunu mjesta direktora, sportskog direktora i rukovoditelja omladinske škole nisu se javile osobe koje ispunjavaju uvjete i koji bi se uklopili u viziju daljnjeg unapređenja rada kluba. Zato će Upravni odbor u narednom periodu intenzivno raditi na pronalasku adekvatnih rješenja za ove pozicije u klubu.

Čvrsto smo opredijeljeni za realizaciju i završetak ranije postavljenih ciljeva, te svi članovi Upravnog odbora intenzivno rade na ispunjavanju istih. Cilj Upravnog odbora je maksimalno profesionalizirati rukovođenje klubom i njegovo organizacijsko dizanje na višu razinu od dosadašnje.

Usprkos činjenici da u prva tri kola nismo zabilježili nijedan poraz, ipak ne možemo biti zadovoljni brojem osvojenih bodova. To naročito dolazi do izražaja kada znamo da smo u prva dva kola praktično ostali bez pobjeda zbog toga što smo u posljednjim trenucima primili golove.

Želimo jasno iskazati jedinstvenu podršku Stručnom stožeru i igračima koji su i sami svjesni da smo propustili priliku za puno bolji početak sezone, te su odlučni da to u utakmicama koje slijede dodatnom borbenošću nadoknadimo.

Ova sezona će, zbog njezine reorganizacije, biti najzahtjevnija sezona od formiranja Premier lige BiH. Iz lige ispada čak šest klubova, a kako bi klub osigurao licencu i za narednu natjecateljsku sezonu, potrebno je napraviti velike pomake u infrastrukturi stadiona, kao što je natkrivanje i završetak središnje tribine te postavljanje reflektora.

Mnogi projekti su već u fazi pripreme ili realizacije, dok ćemo u periodu pred nama raditi i na ostvarivanju novih vizija i ideja. Svjesni toga da nam je za ostvarivanje svih postavljenih ciljeva potrebna i podrška navijača, kao i dobra atmosfera oko kluba, o svemu navedenom ćemo u narednom periodu pravovremeno obavještavati navijače i javnost, kako bi spriječili bilo kakva zlonamjerna ulična nagađanja.

Povod ovakvom našem reagiranju su opet, po tko zna koji put, razne špekulacije i zlonamjerne spletke onih koji žele stvoriti negativnu atmosferu oko kluba. Zato i želimo još jednom obavijestiti javnost, a ponajprije naše navijače da Upravni odbor jedinstveno radi na rješavanju problema koji opterećuju funkcioniranje kluba, te na poboljšanju uvjeta rada u istom. Pozivamo na jedinstvo svih onih kojima su Rođeni prirasli srcu, te da zajedno uz podršku navijača i iskrenih prijatelja uspješno okončamo ovu po mnogo čemu specifičnu i zahtjevnu sezonu, stoji u priopćenju Upravnog odbora FK Velež Mostar.