Uprava Zrinjskog uputila apel navijačima za fair i korektno navijanje

Uprva 4 kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski je ostvario učinak od 9 bodova, što je ocijenjeno zadovoljavajućim, s tim da ostaje žal za tri izgubljena boda pri gostovanju u Trebinju, na utakmici prvog kola. Ono što izrazito raduje čelnike Zrinjskog jeste činjenica da je Mostar ponovno počeo živjeti za nogomet. HŠK Zrinjski je u dvije domaće utakmice ostvario najveću posjećenost navijača u Premijer ligi.

Zaključeno je da „Projekt europskog Zrinjskog" ide po planu. Realizacija programa rada zacrtanog prije početka sezone ide više nego zadovoljavajućim putem. Tribine su pune, na stadion dolaze cijele obitelji, žene, djeca, čime se rijetki klubovi, ne samo u BiH, nego i šire, mogu pohvaliti. Što se tiče igre, očigledno je zalaganje i borbenost igrača, ali ima tu dosta prostora za napredak. Izraženo je potpuno povjerenje u stručni stožer, na čelu sa Draganom Perićem, kome su date odriješene ruke u pronalaženju recepta za taj napredak.

Na sastanku Uprave bilo je dosta govora o pojedincima koji su pokvarili savršenu večer u nedjelju protiv Borca ubacivanjem baklji na teren, čime su bili doveli u pitanje krajnji ishod utakmice, budući da je bila velika vjerojatnost prekida utakmice.
Uprava HŠK Zrinjski ima puno povjerenje u svoje navijače, a posebno one najvjernije: Ultrase. HŠK Zrinjski mora postati neprikosnoveni sportski autoritet ne samo u BiH, nego i šire, što se bez navijača nikada neće moći ostvariti. Samim tim Uprava izražava najiskrenije čuđenje zbog ponašanja pojedinaca koji sebe nazivaju „navijačima", a istovremeno žele i čine zlo svome Klubu.

Najočigledniji primjer koliku štetu mogu zlonamjernici napraviti je akcija u prvom poluvremenu utakmice protiv Borca: kontra „dva na jedan" Zrinjskog, sa velikim izgledima za gol, netko ubaci baklju na teren i sudac prekida akciju. Ne želeći uopće komentirati suđenje, očigledno je da je HŠK Zrinjski pod velikom lupom i da se čeka i najmanja prigoda da ga se kazni, ne samo novčano, nego i sa igranjem bez publike. Baklje na terenu će HŠK Zrinjski koštati više nego cijeli prihod od iznosa utrška od ulaznica utakmice protiv Borca. Umjesto da se financira Klub, financiraju se „Odbor za normalizaciju" i disciplinska komisija.

Uprava HŠK Zrinjski je svjesna da je bacanje baklji na teren čin pojedinaca, a ne istinskih i iskrenih navijača. Navijači moraju biti svjesni da je HŠK Zrinjski organizam kojeg cjelovitim čine navijači, igrači, te na kraju tek Uprava.
Vjerujemo u iskrene namjere svojih navijača i vjerujemo da se incident s bakljama neće ponoviti. Uprava je svojim djelovanjem u praksi već više puta otvorila vrata Kluba navijačima i očekujemo da će dobronamjerna komunikacija ići u dva smjera. Zahvaljujemo se našim navijačima na odazivu prigodom ovih dviju domaćih utakmica. Njihova prisutnost je od presudne važnosti za dobre rezultate na terenu. Na nama je da nastavimo u ovom smjeru i dalje.

HŠK Zrinjski u sljedećem kolu ide u goste Zvijezdi iz Gradačca. Uprava je postavila imperativ pobjede, kako bi se kod kuće na vrhu tablice dočekalo Željezničara, a nakon toga i definitivno preuzela vodeća pozicija lige.
HŠK Zrinjski