FOTO  Uprava FK Velež zatražila od NS BIH odgodu sutrašnjeg derbija

Kako doznajemo zbog loših vremenskih uvjeta ovih dana u BIH većina nogometnih klubova je zatražila od NS BIH odgodu prvog kola Premijer lige BIH. Na NS BIH je da kaže završnu riječ a delagat i suci bi trebli pred sutrašnji derbi odlučiti da li su zadovoljeni svi uvjeti za odigravanje gradskog derbija.

Trener Veleža Milomir Odović dao je uvodnu riječ sutrašnjim gostima u gradskom derbiju Slavenu Musi treneru HŠK Zrinjski.

slaven_musa.jpg

Musa je kazao kako se osjeća naboj pred sutrašnji derbij ali da se Zrinjski nikoga ne boji i da sutra Zrinjski ide na pobjedu u Vrapčiće. U ovom trenutku smatramo da imamo bolju i kvalitetniju momčad od Veleža i računamo na pozitivan rezultat u sutrašnoj utakmici. Mi se pripremamo za ovu utakmicu normalno kao da će se igrati i danas imamo zakazan treneing u 14 i 30 h. Ja sam sa ovim momcima zajedno oko 50 dana i sigurno da sam u prednosti za razliku od kolege Odovića kojeg izuzetno cijenim i koji je sa momčadi Veleža tek 15-tak dana, kazao je Musa.

 

odovi__bdc.jpg

Trener Veleža Milomir Odović je kazao kako nije mogao u kratkom vremenu koliko je sa Veležom nešto bitnije mijenjati u igri i kako mu je žao što nije od početka priprema sa momčadi što ne znači da je predhodni trener Veleža loše radio. Napraotiv momčad je dobro pripremljena i ima kvalitetu i sigurno da je ovo za nas važna utakmica ali ne i ključna kako su to neki mediji prenjeli jer mora da se odigra još 14. kola Premijer lige, istako je Odović. Kod Veleža upitan je nastup iskusnog Velagića koji je ozljeđen.

Oba trenera su se složila da se navijači oba kluba trebaju ogledati na sutrašnje aktere na terenu gdje je uvijek između igrača bio fer i korektan odnos. Slaven Musa je kao bivši kapetan Zrinjskog igao u prvom posljeratnom derbiju i sve je prošlo fer i korektno između igrača pa nema razloga da tako uvijek i bude među navijačima.

damir-didi.jpg

Kapetan u sutrašnjem derbiju Damir Džidić je kazao kako se osjeća jedna doza naboja pred sutrašnju utakmicu ali da se on kao i njegovi suigrači pripremaju pred ovu utakmicu kao pred svaku drugu.

 

 

zaimovi.jpg

Kapetan Veleža Dženan Zaimović je kazao kako se nebi složio sa trenerom Zrinjskog i da smtra da je Velež ipak u prednosti pred ovaj derbi iz jednog razloga što se Velež posljednjih godina borio za opstanak dok Zrinjski za Europu i smtra da je veći pritisak na gostima. Što se tiče mene i moji suigrača mi jedva čekamo da počne sutrašnja utakmica i sve ćemo napraviti kako bi osvojili tri boda i sustigli Zrinjski na prvenstvenoj tablici.

 

himzo.jpg

Direktor Veleža Himzo Đonko je kazao kako je Velež kao domaćin sve napravio kako bi teren bio što bolji za ovu utakmicu kao i uvjeti sa aspekta sigurnosti same utakmice ali da bura koja puše u Vrapčićima stvara ogromne probleme. Mi smo se na upravnom odboru složili i zatražili od NS BIH odgodu same uakmice tako da NS BIH treba da da završnu riječ, kazao je Đonko.

Ukoliko se bitnije ne promjene vremenski uvjeti u Hercegovini, delegat i suci bi trebali pred samu utakmicu odlučiti da li su zadovoljeni svi uvjeti za odigravanje gradskog derbija.