UPOZNAJTE TRENERA SENIORA TOMISLAVA U Hajduku igrao sa Asanovićem i Dalićem, trenirao Ivana Krstanovića

Goran Drmić
Privatni album

Goran Drmić novi je trener nogometaša Tomislava. U hercegovačkom drugoligašu Drmić radi više od 21 godine, a vodio je sve uzraste u Omladinskoj školi, te prije 14 godina bio na klupi seniorske momčadi.

U razgovoru za hercegovina.info Drmić se prisjetio igračkih dana i osvrnuo se na stanje u najorganiziranijem nogometnom drugoligašu u BiH.

„Sa 12 godina iz Tomislavgrada sam otišao u splitski Hajduk u kojem sam proveo cijelu Omladinsku školu. Bio sam u generaciji s Aljošom Asanovićem, Zlatkom Dalićem, Joškom Španjićem u drugima. Oni su na početku seniorske karijere posuđeni drugim klubovima, a ja sam stjecajem okolnosti otišao u Eintracht Frankfurt. Tada je vrijedilo pravilo da mogu nastupati samo dva stranca, a igrali su oni koji su bili skupo plaćeni. Za mladu momčad Eintrachta igrao sam jednu sezonu, s tim da sam u Njemačkoj igrao četiri sezone u tri različita kluba“, ispričao je Drmić za hercegovina.info.

Nakon njemačke epizode Drmić je zaigrao za NK Zagreb, te dvije sezone nosio dres Rudara iz Prijedora koji je tada igrao u Drugoj ligi Jugoslavije.

„Imao sam nekih ponuda iz Hrvatske, ali kada je počeo rat odlučiti ostao sam u Tomislavgradu i najbolje igračke godine od 26 do 30 nisam igrao nogomet. Poslije rata odlazim u jednog njemačkog niželigaša i onda se vraćam doma i nastupam za Troglav s kojim sam osvojio Kup Herceg-Bosne“, prisjeća se Drmić.

Iako je rođen na Buškom jezeru u okolici Tomislava prvi put je dres lokalnog kluba obukao u 34-oj godini. Za Tomislav je igrao četiri godine, a potom se posvetio radu u Omladinskoj školi.

„Kada sam u klub došao kao igrač 1999. godine postao sam i trener kadetske ekipe. U toj generaciji igrača rođenih 1983. godine trenirao sam Ivana Krstanovića koji je napravio respektabilnu karijeru. U klubu sam 21 godinu i trenirao sam sve uzraste i sada ponovno nakon 14 godina trener seniorske ekipe“, kazao je Drmić i osvrnuo se na stanje u aktualnoj momčadi:

Otišlo nam je par važnih igrača u odnosu na prvi dio sezone. Prije svega Banović koji je bio i najbolji strijelac i igrač, Ivić i Bandić. Međutim, mi se oslanjamo na Omladinsku školu u kojoj je rad odličan i popunjavamo ekipu s juniorima i osnovni nam je cilj da ti momci napreduju. Nemamo pretjerane ambicije, naglasak je na Omladinskoj školi i skoro cijelu momčad čine igrači iz općine Tomislavgrad“.

Sustavnim i predanom radom Uprave kluba i trenera stvoreni su odlični uvjeti za rad, a travnjak u Tomislavgradu jedan je od najboljih na ovim prostorima.

„Imamo odlične uvjete za rad, a bit će još bolji od ljeta. Glavni teren je perfektan, tu je i pomoćni teren koji će se također urediti, imamo i manji teren s umjetnom travom dimenzija 50x30 i sada se radi veliki teren s umjetnom travom koji će biti završen do ljeta. S obzirom na rang koji igramo mislim da nema nitko bolje uvjete od nas. Klub je odlično organiziran i međuljudski odnosi su fenomenalni i to je preduvjet za doba rad. Osnovni cilj nam je afirmacija mladih igrača, a naši igrači nastupaju za najbolje klubove. U Dinamu imamo četiri igrača, Hajduku dva, Zrinjskom dva, također imamo igrače u Gorici, Dragovoljcu...“, kazao je na kraju razgovora za hercegovina.info Goran Drmić.

HNK Tomislav na otvaranju drugog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH, skupina jug dočekuje momčad Turbine iz Jablanice.