United srušio Chelsea i spasio prvenstvo

Manchester United, Chelsea
Crveni vragovi su nakon 12 uzastopnih utakmica prvi put svladali rivala sa Stamford Bridgea, te otvorio prvenstvo jer sada Bluesi imaju samo četiri boda više od Tottenhama.
Golove za momčad Josea Mourinha zabili su Marcus Rashford u 8. te Ander Herrera u 48. minuti utakmice.

United je slavio 60. put nad Chelseajem, koji je bio bolji 43 puta, uz 46 remija.

Domaćin je tijekom cijelog susreta bio bolja momčad na terenu, a goste je s nekoliko odličnih obrana težeg poraza spasio Asmir Begović, koji je na golu zamijenio Thibauta Courtoisa.

S druge strane, United je krenuo bez Zlatana Ibrahimovića i Henrikha Mkhitaryana, koje je čuvao za četvrtfinale Europa lige protiv Anderlechta. Međutim, njihov posao fantastično su odradili Rashford i Herrera.

Prvo je Španjolac u 8. minuti majstorski asistirao u prostor za napadača Uniteda, koji je bio brži od Davida Luiza i matirao Begovića u suprotni kut za vodstvo.
A, točku na i stavio je spomenuti Herrera u 48. minuti. Ashley Young mu je petom ostavio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, Španjolac šutirao, a lopta na putu do gola zakačila Zoumu i prevarila Begovića za konačnih 2:0.

Prije nekoliko kola Chelsea je imao veliku prednost ispred Tottenhama, ali je sada svega četiri boda razlike na pet kola prije kraja i sigurno nas čeka zanimljiva borba za naslov engleskog prvaka. Također, novom pobjedom United je stigao na četiri boda od Manchester Cityja, koji trenutačno drži četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka. No, Mourinhova momčad može stići i na samo -1 jer ima utakmicu manje od ekipe Pepa Guardiole.

Index.hr