Unatoč pobjedi, Dinamo ispao iz Europa lige

Dinamo Sevilla
Cropix

Dinamo je u utakmici doigravanja za osminu finala Europa lige na Maksimiru svladao Sevillu 1:0 golom Mislava Oršića, no to mu nije bilo dovoljno za prolazak u iduću fazu natjecanja s obzirom na to da je u gostima izgubio 3:1, objavio je Index.

Nije se mnogo toga dogodilo u prvom poluvremenu. Dinamo ga je otvorio žustro i energično, no Sevilla je uspješno odbijala sve njegove nalete.

Sredinom prvog dijela Sevilla je preuzela posjed i kontrolu nad utakmicom, no u 34. minuti Dinamo je stvorio solidnu priliku. Tolić je nakon krasnog prodora uposlio Gojaka, on je pao u duelu s Diegom Carlosom, ali sudac Letexier nije se odlučio pokazati na bijelu točku.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme i imali dvije dobre situacije pred golom Dinama, prvo u 48., a zatim u 51. minuti. Livaković je oba puta uspio obraniti njihove udarce.

Bulat je bio zaslužan za vodstvo Dinama od 65. minute. Sevillin lijevi bek Acuna u duelu je s mladim Šibenčaninom igrao rukom, a sudac je odmah dosudio jedanaesterac, piše Index. Loptu je uzeo Mislav Oršić i sigurnim udarcem zabio za 1:0.

U 75. minuti Bočkaj je primirio udarac s lijeve strane i šutirao pod gredu, ali je uspio to u korner prebaciti Bono. Minutu kasnije Menalo je pucao poslije ubačaja Špikića, opet je bio spreman Sevillin vratar.

Do kraja susreta uslijedili su brojni napadi Dinama na gostujući gol. Oršić si je krasno stvorio prostor za udarac izvana u 89. minuti, ali otišlo je to malo pored gola. U prvoj minuti sudačkog dodatka Thomas Delaney zaradio je drugi žuti karton pa su domaći zadnje tri minute igrali s čovjekom više. Pokušali su zaprijetiti iz dva prekida, no Sevilla se obranila i izborila plasman u osminu finala.