Ultrasi – vrijeme je za show!

Osijek - Cibalia
... a tamo se vraćaju sa svojom Cibalijom i Ultrasi, navijačka skupina koja s punim pravom nosi upravo to ime koje je u čitavom svijetu sinonim za navijače.

Svima nam je manje više poznato u kakvoj je situaciji Cibalia, klub se nakon silne borbe vraća u 1. HNL, financijska situacija nije idilična, zvučna pojačanja nisu došla u klub iako su se svi oko kluba nadali da će se to dogoditi, puno je problema u i oko kluba, ali ono što nikako ne bi smio i uvjereni smo da neće biti problem su navijači. Ultrasi će napokon ponovno dobiti priliku pokazati da su sami vrh navijačke scene u Hrvatskoj, a njihova potpora će sasvim sigurno će biti velika pomoć momcima na terenu. Tko su i što su Ultrasi vidjeli smo u posljednjem kolu 2. HNL u Šibeniku kada se rijeka Vinkovčana slila na Šubićevac i odvela momčad do naslova prvaka i plasmana u elitu. A sada je ta pomoć u tom društvu potrebnija nego ikad!

- Cibalija ima puno problema, mi koji volimo taj klub, koji odvajamo od sebe da bi ga bodrili to jako dobro vidimo. Klub nije dobro ustrojen, puno toga ne štima u klubu. Mi moramo imati upravu, sportskog direktora, bolje posloženu omladinsku školu od koje će klub živjeti, marketing..a na žalost to sada nemamo. Konstantno dolazimo do problema s novcima, da bi se to napravilo kako treba potreban je novac. Tu je i politika koja se neprestano miješa u klub a to nikada nije dobro - rekao nam je jedan od Ultrasa Ivica Aničić.

Bez obzira na sve, momčad uvijek ima podršku s tribina, kako u Vinkovcima tako i u gostima, u to ne treba niti najmanje sumnjati.

- Definitivno, mi moramo dati podršku momčadi, napraviti pravu atmosferu i na stadionu i u gradu. Naravno da mi vidimo da nam trebaju 3-4 prava pojačanja, ali tu opet dolazimo do problema s novcima. Ako će igrači davati sve od sebe, u što ne sumnjam nadamo se i vjerujemo da će to dobro završiti na kraju i da će Cibalia biti prava. Osobno me smetaju pojedinci koji pljuju po klubu nakon što su otišli iz njega, nitko njima ne može uzeti naslov prvaka 2. HNL i onu ludnicu u gradu, i zato mislim da nije u redu pljuvati po klubu.

Podsjetimo, u 1. kolu u Vinkovce dolazi Hajduk, igra se u 21,00 sati i ovo je osim na terenu i pravi derbi na tribinama, nakon nadmetanja samih sa sobom, Ultrasi sada napokon imaju priliku pokazati se u konkurenciji s prvoligaškim navijačkim skupinama, a na startu je to Torcida! Naravno, pod nadmetanjem mislimo na glasno navijanje, na koreografiju, na transparente.. pa ako se i zalomi poneka baklja nitko je neće zamjeriti dok je u granicama normalnoga.

- Navijači su najveće bogatstvo ovog kluba, mi ćemo sigurno podržati momke iako ima različitih mišljenja o nekima od njih. Ja sam uvjeren da imamo dosta igrača koji su sposobni igrati dobro 1. ligu, a sigurno ćemo biti puno pametniji već nakon Hajduka. Moramo raditi na pozitivnoj atmosferi, ona strašno puno znači, a Ultrasi će tu odraditi svoj posao, a pozivamo i sve Vinkovčane i ljubitelje Cibalije da nam se pridruže - zaključuje Aničić.

Niti najmanje ne sumnjamo da će Ultrasi napraviti vrhunsku atmosferu na stadionu kao i nebrojeno puta do sada, a iz našeg sugovornika nismo uspjeli izvući što spremaju za povratnički prvoligaški debi, ali iznenađenja će svakako biti. Uz prave Ultrase i momčad ne može i neće podbaciti, ima li ljepšeg ulaska u prvenstvo od rušenja velikog Hajduka?

sportalo.hr