Ultrasi pripremaju tužbu protiv brutalnih sarajevskih specijalaca i ravnatelja Vahida Ćosića

Premijer liga BiH, Ultrasi, Sarajevo, tužba, Ultras Zrinjski Mostar, Ultras, HŠK Zrinjski, Ultrasi, zabrane, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, KN Ultras, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi
...koja se brutalno obračunala nakon što su bez ikakvih razloga poslani specijalci s palicama i štitovima da ‘zaštite’ javni red i mir. Kako je za Večernjak potvrdilo nekoliko Ultrasa koji su prošli stravične torture bošnjačkih policijskih specijalaca, od odvjetnika su zatraženi stručni savjeti koga tužiti i kakvu zadovoljštinu zatražiti za nasilje koje su proizveli policajci tijekom utakmice.

Odgovornost ravnatelja

Uz policajce, mostarski navijači planiraju tužiti i policijskog ravnatelja Vahida Ćosića koji je dao zapovijed za bestijalni napad. Prikupljena je opsežna medicinska dokumentacija, kao i pojedinačni iskazi osoba koje su osjetile policijski bijes, ali i nacionalističko divljanje pripadnika snaga reda koji bi trebali upravo sprječavati takve incidente. Najprije je navijačima mostarskog kluba, bez ikakvog valjanog objašnjenja, koji je očito motiviran isključivom nacionalističkom pozadinom, oduzeta zastava hrvatskoga naroda. Iako to kamere nisu snimile, za razliku od skandiranja ‘Gazi, gazi ustaše', a što je objavljeno upravo od navijača željezničara na YouTubeu, navodno su pripadnici navijačke skupine Zrinjski pjevali ‘Sarajevo ispod Trebevića ...' nakon čega je upućen kažnjenički odred sarajevske policije. Vrlo je značajno i što su predstavnici navijača Zrinjskog provjerili da delegat utakmice uopće nije zatražio poduzimanje bilo kakvih mjera protiv Ultrasa.

Problem sa Srbima

Unatoč svemu tome, očito iziritirani zbivanjima istoga dana u Istočnom Sarajevu gdje su se izvikivale poruke ‘Nož, žica, Srebrenica', sarajevska policija je odlučila iskaliti svoj bijes na mostarskim navijačima. Najprije je počelo na stadionu, a nastavljeno je, prema kazivanju navijača, i izvan gdje su još teže batine dobili mostarski navijači. Sve to praćeno je fašističkim povicima sarajevskih navijača i identificiranjem Hrvata kao ustaša koje čak niti službeni spiker na Grbavici nije opomenuo, a kamoli policija. No, domaći ‘fašisti', za razliku od mostarskih, prošli su bez ikakvih posljedica.