Ultrasi ponos Zrinjskog, Mostara i Hercegovine

Branili su im zastave po Bosni, onemogućavali gostovanja po Hercegovini, često i bez ikakvog valjanog razloga uhićivali. U priopćenjima su sa njima strašili žene i djecu, a njihov jedini grijeh je što vole svoje i što su za to svoje spremni i život dati. Njihove svetinja je Zrinjski, najstariji klub na ovim našim prostorima, sa svojim predznakom, grbom i dresom sa lentom crvenom.

Sarajevski mediji ih nazivaju nacionalistima. Ako je nacionalizam to što Ultrasi brane svoje i ne srame se svoje pripadnosti hrvatskom korpusu, onda oni i jesu ponosni nacionalisti. Zar je grijeh voljeti svoje i biti uvijek na tom putu, bez lažnih predrasuda i mijenjanja grbova i zastava?

Svi oni koji je godinama omalovažavaju i blate Ultrase nemaju skupa humanitarnih akcija koliko su ih organizirali Ultrasi. Kome god treba pomoć Ultrasi su tu da prvi uskoče, bilo da se radi o darivanju svoje krvi ili sakupljanju novca za nečije liječenje u inozemstvu.

Budite uvjereni da u niti jednom federalnom mediju nećete pročitati ništa o humanitarnim akcijama Ultrasa jer su oni svojim čitateljima Ultrase proglasili sotonama koji za sobom siju strah.

Naravno da Ultrase ne brine što ti i takvi pišu, jer ukoliko Vas takvi ocrne onda znajte da nešto vrijedite. Ultrasima ne trebaju ni hvalospjevi, njihova djela govore o njima više od bilo kakvih natpisa novinama. Dok je Ultrasa bit će i Zrinjskog. Dok je Zrinjskog bit će i Hrvata na ovim našim prostorima. Ultrasi idu dalje, pred njima je još tko zna koliko tisuća kilometara pređenih sa svojim Zrinjskim, i još puno humantiranih akcija na ponos svom gradu i svome narodu.

HERCEGOVINA.info