UEFA na osnovu informacija iz NS BiH i HNS nije dala odobrenje za utakmicu Zrinjski-Hrvatska

...za autorizacijom utakmice HŠK Zrinjski - Hrvatska, koja je bila dogovorena i najavljena za 1. lipnja 2013. na stadionu HŠK Zrinjskog u Mostaru.
Zašto žaljenje? Zato što je našem klubu uskraćena mogućnost da ugosti službeno četvrtu reprezentaciju svijeta!

Zašto razočaranje? Zato što će ljubitelji sporta ostati uskraćeni za istinski nogometni spektakl, jer se gostovanje tako ugledne i respektabilne reprezentacije u Mostaru ne može tretirati nikako drugačije nego vrhunskim spektaklom.

Zašto čuđenje? Zato što je obrazloženje UEFA-e, zbog kojeg je odbijen zahtjev za autorizacijom utakmice, krajnje apsurdan i nelogičan. Naime, UEFA je svoju odluku obrazložila "zabrinutošću zbog sigurnosnog rizika", a do tog zaključka je došla, kako je obrazloženo, "na temelju svih informacija dobivenih iz nacionalnih Saveza, odnosno Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH) i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)".

HŠK Zrinjski želi podsjetiti da je službeni zahtjev za autorizacijom utakmice na adrese UEFA-e i FIFA-e poslan tek nakon što su istu autorizirali N/FS BiH i HNS, tako da nam je potpuno nerazumljivo na osnovu kojih informacija je UEFA donijela zaključak o postojanju "sigurnosnog rizika", jer je N/FS BiH takve informacije mogao proslijediti samo na osnovu postojanja službenog akta od strane Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koji je, valjda ne treba podsjećati, jedini nadležan za procjenu postojanja ili nepostojanja sigurnosnog rizika.

HŠK Zrinjski također želi podsjetiti da je učinio maksimalan napor u pripremnim radnjama vezanim za organizaciju spomenute utakmice i još jednom želi konstatirati žaljenje i razočaranost zbog očite želje pojedinaca da spriječe odigravanje prijateljske nogometne utakmice, a koja je prema svemu sudeći trebala biti spektakl kakav Mostar nije vidio.

Naravno, HŠK Zrinjski još jednom želi izraziti veliku zahvalnost izborniku nogometne reprezentacije Hrvatske Igoru Štimcu, koji je imao veliku želju dovesti službeno četvrtu reprezentaciju svijeta u Mostar, iako je zbog te ideje naišao na očito protivljenje čelnika vlastitog Saveza, što je također jasno iz obrazloženja UEFA-e.

HŠK Zrinjski

Hrvatska,BIH,Mostar