UEFA kaznila zagrebački Dinamo zbog nereda u Torinu

bbb u torinu
U Uefinom obrazloženju navodi se kako je skupina Dinamovih navijača stigla bez ulaznica za utakmicu jer nisu prošli standardnu proceduru kluba za izdavanje važećih ulaznica.

Zatim su pokušali u gostujući sektor stadiona na silu, nakon čega je izbio sukob s redarskom službom i policijom. Mjerodavne službe morale su za vrijeme nasilnog pokušaja ulaska na stadion spomenute skupine upotrijebiti vodeni top.

Spomenuta grupa navijača napala je i navijače Dinama koji su imali ulaznice za utakmicu, a također su zapalili i tri baklje na koje je talijanska policija reagirala vodenim topom. Nakon izrečene kazne stigla je reakcija i zagrebačkog kluba koji je izrazio razočaranje ponašanjem dijela navijača i Uefinom odlukom.

- Još jednom iskazujemo veliko razočaranje tim događajima i ovakvim ishodom te ovim putem 'Modri' klub naglašava želju da takve kazne i apsolutno nesportska ponašanja, kao i masovna upotreba pirotehnike te vraćanje dresova igračima svog kluba nakon utakmice, postanu prošlost za navijače Dinama i da u prvom planu bude podrška ekipi u obrani titule prvaka Hrvatske i lovu na još jednu dvostruku krunu - objavio je Dinamo na svojim službenim internetskim stranicama.

FENA