UEFA ignorira Široki: Pecara neće ugostiti Udinese zbog 40 centimetara zida?

Problem se pojavio još prošle sezone kada je bio sporan dio zida na spojnici južne i istočne tribine te na tom dijelu stadion nije zadovoljavao minimalnu udaljenost i sigurnosne standarde.

Radilo se se 40-ak centimetara zida te ga je klub nakon završetka Premijer lige proširio, također proširena je i linija terena prema klupama za istu udaljenost.

Stadion Pecara tako zadovoljava uvjete za igranje utakmica 3. pretkola Europske lige, ali dozvolu od UEFA-e nije dobila jer inspekcija iz krovne europske nogometne organizacije nije došla! Špekulira se o tome da bi sutrašnji delegat utakmice mogao provjeriti sadašnje stanje te UEFA-i potvrditi da Pecara zadovoljava sve uvjete.

NK Široki Brijeg prijavio je stadion Bilino polje u Zenici za utakmicu 3. pretkola protiv Udinesea. Također, prijavili su i stadion Poljud u Splitu, no iz UEFA-e su odbili taj zahtjev jer stadion nije na području BiH. Tek u slučaju prolaska u skupine Europske lige, Široki bi mogao koristiti Poljud.

U razgovoru za portal Jabuka.tv, glavni tajnik NK Široki Brijeg, Dragan Soldo, rekao nam je da UEFA-ina inspekcija nije bila na Pecari već dvije godine kada su im i postavili uvjete koje moraju ispoštovati. Klub je aktivno radio po tom pitanu te su promjenjeni sanitarni čvorovi, proširene svlačionice, napravljeni izlazi u slučaju nužde na južnoj i istočnoj tribini te mnoštvo toga.

Soldo nam je također potvrdio da je klub u nekoliko navrata slao službene dopise preko Nogometnog saveza BiH nadležnim tijelima UEFA-e te uz iste prilagao i fotografije završenih projekata.

‘Na dopise nam nisu nikada odgovorili, a inspekcija nije bila na Pecari već dvije godine! Tada smo dobili licencu 2. kategorije, a nakon nove posjete bi trebali dobiti licencu 3. kategorije. Za ovu sezonu je stvar skoro riješena te ukoliko prođemo Irtysha utakmicu s Udineseom ćemo igrati u Zenici! Delegat sutrašnje utakmice večeras će pregledati stadion te postoji mogućnost da preko njega dobijemo ‘zeleno svjetlo' od UEFA-e', rekao je u razgovoru za portal Jabuka.tv, glavni tajnik kluba, Dragan Soldo.

Jabuka.tv