FOTO  UEFA Futsal cup: Nacional protiv Ekonomca za kralja Balkana!

fc nacional, fc nacional, Futsal
Posebno je interesantna večerašnja utakmica Nacionala sa domaćinom KMF Ekonomcem jer pobjeda predstavlja prestiž.

Zagrebački Nacional večeras od 20:30 sati kreće u svoj pohod u europskim natjecanjima, gdje ih u 1.kolu Main Runde UEFA Futsal Cup-a očekuje domaćin, KMF Ekonomac Kragujevac. Mnogi su prozvali večerašnji susret kao borbu za futsal ''kralja'' ovog dijela Europe jer se radi o dvije ponajbolje ekipe iz naše regije u posljednjih desetak godina. Ipak, dobar start u futsal Ligi prvaka, za trenere Predraga Rajića i Kujtima Morinu znače puno više, jer bi time osigurali dodatni mir prije početka preostale dvije utakmice i uvelike povećali šanse svoje momčadi da izbori prva dva mjesta u skupini koja vode u Elitnu rundu Lige prvaka.

Kragujevačka publika u dvorani Jezero večeras očekuje pravi sportski spektakl, jer oba sastava imaju visoku individualnu, ali i momčadsku kvalitetu. Nacional predvođen Bilićem, Novakom i Jelovčićem suprostaviti će se momčadi koja obiluje iskustvom u europskim natjecanjima, te će domaća publika sigurno biti dodatan vjetar u leđa Momčiloviću, Borisovu, Ivankoviću i ostatku momčadi Ekonomca.

Iako su i Ekonomac i Nacional mijenjali momčad ovog ljeta, u oba tabora ostao je kostur momčadi netaknut, te su obje ekipe na početku nacionalnih prvenstva napravile odlične rezultate i lako se obračunali sa oponentima u tim susretima. Ipak, Liga prvaka je razina na kojoj momčad nema pravo na pogrešku, jer će svaka momčad to znati skupo naplatiti.

Ono što može radovati stručni stožer zagrebačke momčadi, je saznanje da se igrači nalaze u odličnoj natjecateljskoj formi. Nažalost ozljede ni ovoga puta nisu zaobišle ekipu, te su tako za večerašnji susret upitni nastupi Amadeua i Mordeja, dok se svi drugi igrači osjećaju odlično i spremni su za večerašnji spektakl.

Ekonomac je odlična ekipa koju krasi borbenost, trka te taktička disciplina a fuzija mladih i starijih igrača odlično funkcionira na terenu. Ekonomac je česti sudionik i Elitne runde Lige prvaka, što je svakako velika prednost u ovoj fazi natjecanja. Ono što može brinuti stručni stožer je statistika da u službenim europskim utakmicama, Nacional nikada nije slavio u susretu sa momčadi Ekonomca.

Vrijeme je da ekipa Nacionala Zagreb prekine crni niz u međusobnim susretima sa momčadi Ekonomca, te pozivaju sve navijače da ih podrže na europskom putu. Live streaming utakmice možete od 20:15 sati pratiti na http://www.ipsport.net/images/prenosi.htm


Vladimir Merslavić, pomoćni trener: "Momčad Ekonomca izuzetno respektiramo i smatramo kako su uz našu momčad najbolja ekipa na prostorima Balkana. Iako smo dosada imali crni niz kada se radi o međusobni susretima, mišljenja sam kako uz naš igrački kadar večeras ulazimo kao favoriti, iako je teško reći da je bilo koja momčad favorit pred domaćom publikom Ekonomca. Želim da se večeras prikažemo u pravom svijetlu i na kraju slavimo, a sve osim pobjede bi za mene osobno bilo razočarenje."

Raspored utakmica: GRUPA 4, Kragujevac (SRB)

1. Kolo, 12/10/2016

18:00 LSM Lida - Athina '90

20:30 Ekonomac Kragujevac - NACIONAL ZAGREB

2. Kolo, 13/10/2016

18:00 NACIONAL ZAGREB - LSM Lida

20:30 Ekonomac Kragujevac - Athina '90

3. Kolo, 15/10/2016

18:00 NACIONAL ZAGREB - Athina '90

20:30 LSM Lida - Ekonomac Kragujevac

 

Sastav Nacionala:

Tihomir Novak, Franko Bilić, Rok Mordej, Franco Jelovčić, Kristijan Čujec, Amadeu Fernandes , Rafael Da Costa, Josip Jurić, Silvio Toth, Renato Koturović, Luka Perić, Ivan Pavlić i Kristijan Postružin.

Treneri: Kujtim Morina, Vladimir Merslavić i Igor Tejić.


FOTO: Press Nacional