Udruga navijača Dinama: Prekid bojkota ne znači prestanak borbe protiv diktature Zdravka Mamića

BBB, BBB, Dinamo, BBB, Dinamo, Zdravko Mamić, BBB, bojkot, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, BBB, Dinamo, Međugorje, BBB, Zdravko Mamić, bojkot, BBB, bojkot, Dinamo, navijači, HNS, BBB, Dinamo, BBB, luksemburg, navijački neredi
Priopćenje naziva "Nastavljamo borbu za demokratski Dinamo bez Zdravka Mamića" prenosimo u cijelosti.

"Nakon višetjednih konzultacija sa svim pripadnicima i simpatizerima diljem Hrvatske te dijaspore, mi Bad Blue Boys, jedina organizirana navijačka skupina NK Dinamo Zagreb, na demokratski smo način donijeli jednu od najtežih i najvažnijih odluka u novijoj povijesti naše grupe.

Navijačka skupina Bad Blue Boys nakon dugih 13 mjeseci, počevši od sljedećeg kola 1. Hrvatske nogometne lige, prekida bojkot svih utakmica NK Dinama, pokrenut zbog netransparentnog i nezakonitog poslovanja uprave voljenog kluba, kojim diktatorskim metodama na žalost svih još uvijek upravlja Zdravko Mamić.

Međutim, odluka o prekidu bojkota ne odnosi se na utakmice Lige prvaka, koje Bad Blue Boys, zbog gaženja ugleda kluba prostituiranjem cijene karata i daljnjeg netransparentnog poslovanja kluba neće pohoditi. Bad Blue Boys koji su posljednjih 25 godina najvjerniji navijači NK Dinama, odlučni su u namjeri da ignoriranjem utakmica Lige prvaka i stavljanjem na prvo mjesto manje atraktivnih utakmica u domaćim natjecanjima stvore kulturu poštivanja NK Dinama kao najvažnije nacionalne sportske institucije i ukažu na pogubnost trendovskog pohađanja Maksimira radi atraktivnih protivnika u europskim natjecanjima ili pak zato što ulaznica košta mizernu jednu kunu.

Želimo istaknuti kako odluka o prekidu bojkota nikako ne znači odustajanje od borbe za demokratski i pošteni Dinamo svih njegovih članova. Ujedinjeni i čistog obraza spremno krećemo u novu etapu borbe protiv vodstva kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem i najavljujemo kako ćemo i dalje glasno i vizualno prepoznatljivo upozoravati na probleme i nezakonito poslovanje NK Dinama te legitimne zahtjeve istinskih navijača Dinama. Sigurni smo da ćemo uspjeti, kao što smo našim pritiskom uspjeli natjerati Zdravka Mamića da «slučajno», baš sada po prvi puta u 10 godina održi obećanje o zadržavanju najboljih igrača, ulasku u LP i obnovi stadiona.

Kao važne razloge koji su nas potakli na prekid bojkota naveli bismo potpuno ignoriranje problema postojanja nogometnog kraka korupcijske hobotnice i toleriranje brojnih nezakonitosti od strane nadležnih institucija Grada Zagreba i Republike Hrvatske, ali i političkih te civilnih organizacija. Iste ne samo da ne poduzimaju ništa po pitanju brojnih nezakonitosti, afera, ispada, napada, prijetnji i kriminalnih aktivnosti na koje smo u više navrata javno upozoravali, već otvoreno štite Zdravka Mamića i njegove poslušnike.

Razočarani takvim stanjem duboko ukorijenjene korupcije, odlučili smo poduzeti sve da se naš glas čuje još jače, a on se najbolje čuje s tribina! S obzirom da je većina nas učlanjena u klub, ovo smo dužni učiniti i kao navijači, ali i kao članovi udruge građana NK Dinamo čija se prava sustavno gaze od nezakonite uprave kluba.

Ovime smo vraćeni na poziciju iz 90-tih, kada smo se također borili protiv uprave kluba koja nije imala legitimitet voditi klub kojemu su nasilno i po političkom diktatu promijenili ime. Današnja uprava na čelu sa Zdravkom Mamićem, osim legitimiteta, nema niti legalitet. Nadamo se da ćemo s tribina potaknuti institucije da to napokon priznaju i poduzmu nešto po tom pitanju, za što imaju sve zakonske ovlasti.

Također, spomenuli bismo da bojkot prekidamo i zato jer nećemo dopustiti da Mamićevi plaćenici nasiljem na tribinama, kao što je to nedavno bio slučaj u Švedskoj, onemogućavaju demokratsko neslaganje s načinom poslovanja Zdravka Mamićem i vodstva kluba. Ne možemo dopustiti da se nakon što je to učinjeno u svim ostalim tijelima kluba, demokracija ubije i na tribinama, što je nešto po čemu je Dinamov stadion bio poznat tijekom 90-tih, pa i u mračno doba komunizma.

Ovim putem pozivamo sve nezadovoljne politikom vodstva kluba da nam se pridruže u zajedničkoj borbi za bolji, demokratski, transparentni i pošteni Dinamo koji pripada svojim članovima, a ne samo obitelji Mamić i njihovim marionetama. Želimo Dinamo koji će biti ponos cijele Hrvatske, kao što mu i priliči. Od tog cilja nećemo nikada odustati!", stoji u priopćenju.