FOTO/VIDEO  U Zagrebu od 8. do 13. kolovoza Juventusov kamp

kamp za juniore, Juventus, Juventusov kamp
U suradnji sa Sportskim centrom Lučko u Zagrebu, službeni Juventusov kamp će pružiti priliku dječacima u dobi od 6 do 17 godina da iskuse Juventusove metode treniranja. To će biti idealan način da poboljšaju svoje nogometne sposobnosti, steknu uvid u drugačiji način rada, ali i da steknu nova poznanstva i nove prijatelje.

Kamp je priprema terena za planirano otvaranje Juventusove cjelogodišnje nogometne akademije od sezone 2017./2018. , kojom bi Juventus postao prvi strani klub koji otvara cjelogodišnju školu nogometa u našoj zemlji.

Takav scenarij je zaživio u Sarajevu, gdje je u organizaciji firme Birr group d.o.o. lani održan nogometni kamp, a ove se godine otvara cjelogodišnja nogometna akademija. Juventus je prepoznao potencijal i talent mladih nogometaša s ovih prostora, no primaran cilj njihove akademije jest odgajanje djece kao ljudi, a tek kasnije kao nogometaša.

Želja je torinskog kluba da sva djeca budu dio globalne Juventus obitelji koja je svakim danom sve veća. Timski duh, upornost i dobro vladanje, tri su postulata koje Juventus razvija kod mladih, kako bi kada odrastu mogli participirati u društvu, bez obzira na pobjede i poraze koje donose nogometne utakmice.
Slavni talijanski gigant, osnovan davne 1897. godine, koji bilježi veliki povratak u sam vrh europskog nogometa, s osvojenih pet uzastopnih titula prvaka Italije, odlučio je ulagati znatna sredstva u razvoj akademija diljem cijele Europe, no posebno je zanimljivo što se na samo nekoliko sati vožnje od Torina otvara akademija koja će zasigurno privući veliki broj zainteresirane djece, koja će raditi prema Juventusovim metodama razvijenih u suradnji s Institutom za Sportsku Medicinu u Torinu.

Juventus Kamp je na programu od 8. do 13. kolovoza, a prijave su otvorene do 15. srpnja.

Djeca će trenirati dva puta dnevno, u jutarnjim i poslijepodnevnim terminmai, koje će voditi Juventusovi treneri iz Italije, uz pomoć lokalnih trenera. Ostaje za vidjeti kako će se ova priča razvijati u budućnosti, no za vjerovati je da će mladi zagrebački i hrvatski nogometaši moći uživati u novom iskustvu koje im pruža igranje i treniranje u slavnom bijelo-crnom dresu.

Sudjelovanje na kampu potiče i bivši hrvatski reprezentativac Igor Tudor, Hrvat s najviše nastupa u dresu „Bianconera" koji je u 174 utakmice zabio 21 pogodak i ostao zapamćen kao veliki borac na terenu u srcima navijača najtrofejnijeg talijanskog kluba.